Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Staţiuni turistice, doar cu canalizare şi drumuri moderne

Localităţile vor fi atestate ca staţiuni turistice numai dacă dispun de canalizare centralizată, săli de spectacole cu locuri pentru minimum jumătate dintre turişti şi drumuri modernizate, Ministerul pentru Turism putând retrage avizul de atestare dacă aceste criterii obligatorii nu sunt respectate.

Pentru ca o localitate să fie atestată ca staţiune turistică, aceasta trebuie să fie amplasată într-un cadru natural fără poluanţi, să dispună de un drum rutier modernizat şi marcat cu semne de circulaţie, de punct farmaceutic, apă curentă, canalizare, energie electrică, precum şi de terenuri de joacă pentru copii.

Legătura dintre staţiune şi gara sau autogara care o deserveşte trebuie să fie asigurată prin transport în comun, conform unei hotărâri adoptate, ieri, de Guvern.

Localităţile de pe litoral trebuie să dispună de plajă amenajată, posturi de salvare subacvatică-salvamar şi posturi de prim ajutor, iar cele montane trebuie să aibă servicii de salvare montană-salvamont.

Staţiunile de interes naţional trebuie să dispună de un număr minim de 500 locuri în structurile de primire turistică, iar cele de interes local trebuie să aibă cel puţin 100 locuri de cazare.

Trenuri cu regim de rezervare a locurilor care să oprească în gara care deserveşte staţiunea, agenţii bancare şi de schimb valutar, săli de spectacole şi de conferinţe cu o capacitate totală de minimum 40% din numărul locurilor existente în staţiune şi canalizare centralizată reprezintă alte condiţii pentru atestarea unei localităţi ca staţiune turistică.

Avizul de atestare va fi acordat de Ministerul pentru Turism, la solicitarea autorităţilor locale.

În scopul unei mai bune informări a turiştilor, localităţile atestate ca staţiuni turistice vor fi semnalizate ca atare pe drumurile naţionale şi judeţene cu panouri indicatoare, la intrarea în staţiunea turistică, se mai arată în actul normativ aprobat de Guvern. Panourile vor fi achiziţionate de către autorităţile locale şi vor avea o dimensiune de 1.000 milimetri /400 milimetri, construite din tablă emailată la intrarea în localitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Staţiuni turistice, doar cu canalizare şi drumuri moderne.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Staţiuni turistice, doar cu canalizare şi drumuri moderne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inteleptii lu' peste! trimis de
(14 aug 2008, 14:06:38
Cum naiba sa semnezi o asemenea cretinatate? Care-i tampitu care a promovat-o? Pentru ce sa "atesti" o localitate ca statiune turistica? Auzi tu cu tablite la intrare dar nu oricum, 1000/400 milimetri!! O statiune este promovata de servicii, conditii, obiective, etc. nu ca spune guvernul ca-i statiune. Conditiile sunt indeplinite si de Scheia dar aici se poate vizita doar Rozita. Dar va ajunge "statiune" daca deschid usa cu capu' la noii inspectori pentru atestare. Hotararea de guvern este la fel de utila ca cea prin care Milisautiul devine oras.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei