Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Respectaţi recomandările pentru zilele caniculare

Ministerul Sănătăţii face apel la populaţie să respecte recomandările medicilor, pentru a evita îmbolnăvirile datorate caniculei, având în vedere că meteorologii au anunţat, pentru astăzi şi mâine, temperaturi de 38 de grade Celsius.

Astfel, pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00. În cazul în care nu pot evita deplasările în intervalul 11.00-18.00, specialiştii recomandă celor care ies în soare să poarte pălării, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

 

Un pahar de apă la fiecare 15 - 20 de minute

În perioadele de caniculă, populaţia trebuie să bea un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. Consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, trebuie evitat în zilele caniculare, deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Printre recomandările specialiştilor pentru perioadele caniculare se află şi consumul fructelor şi legumelor proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), care conţin o mare cantitate de apă şi a iaurturilor.

Pentru a limita creşterea temperaturii în locuinţe este recomandată închiderea ferestrelor expuse la soare, tragerea jaluzelele sau draperiilor şi închiderea aparatelor electrocasnice care nu sunt necesare. Pe parcursul zilei sunt indicate duşurile călduţe.

 

Nu folosiţi ventilatoare la peste 32 de grade

Totodată, aparatele de aer condiţional trebuie reglate astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală, iar ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depăşeşte 32 de grade Celsius.

Pentru prevenirea apariţiei de îmbolnăviri la sugari şi copiii mici, medicii recomandă realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer, hidratarea corespunzătoarea, îmbrăcămintea lejeră şi evitarea expunerii la soare.

Persoanele vârstnice şi cele cu afecţiuni cronice trebuie să evite deplasarea în perioadele de vârf ale caniculei, să stea în locuri care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului, să se hidrateze, să consume legume şi fructe proaspete, să evite alimentele uşor perisabile şi să nu consume alcool şi cafea.

Potrivit specialiştilor, în perioadele caniculare persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune trebuie să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.

Ministerul Sănătăţii recomandă angajatorilor să reducă intensitatea şi ritmului activităţilor fizice, să asigure ventilaţie la locurile de muncă şi să alterneze efortul dinamic cu cel static şi perioadele de lucru cu cele de repaus, în locuri umbrite şi cu curenţi de aer. Totodată, Ministerul Sănătăţii recomandă angajatorilor să asigure angajaţilor doi - patru litri de apă minerală pe persoană şi pe schimb, echipament individual de protecţie şi duşuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Respectaţi recomandările pentru zilele caniculare.
 Vizualizări articol: 343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Respectaţi recomandările pentru zilele caniculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei