Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Salvaţi Copiii" acordă ajutor de urgenţă pentru 10.000 de copii din Georgia

Biroul din Georgia al Organizaţiei "Salvaţi Copiii" va asista aproximativ 10.000 de copii şi familiile acestora, afectaţi de conflictul izbucnit la frontiera dintre Rusia şi Georgia, informează "Salvaţi Copiii" România.

Biroul din Georgia al organizaţiei va distribui obiecte sanitare şi igienice, alimente şi alte obiecte casnice, valoarea ajutorului oferit până acum fiind de 50.000 de dolari.

Personalul din Georgia s-a arătat îngrijorat de soarta locuitorilor din Tskinvali, capitala Osetiei de Sud, şi a celor din oraşul învecinat, Gori, situat dincolo de graniţa georgiană, întrucât sute de oameni au murit sau au fost răniţi în cele două oraşe de la începutul conflictului dintre Georgia şi Rusia, în noaptea de joi spre vineri.

"Trebuie să ajutăm miile de familii prinse în acest conflict. Suntem îngrijoraţi mai ales de soarta familiilor din oraşele Tskinvali şi Gori. Luptele au fost intense încă din noaptea zilei de joi şi se pare că multe familii nu au acces la apă potabilă”, a spus Tom Vincent, directorul Biroului "Salvaţi Copiii" din Georgia.

El a mai spus că spitalele din Tskinvali şi Gori sunt deja pline de răniţi şi au rămas fără echipament şi instrumente medicale.

Conform primelor raportări ONU, câteva mii de familii, majoritatea etnici georgieni, şi-au părăsit casele şi s-au mutat din Osetia de Sud în localităţile Gori, Rustavi şi Mtskheta din Georgia. Din statisticele oficiale ale Organizaţiei "Salvaţi Copiii" rezultă că aproximativ 3.500 de persoane şi-au părăsit locuinţele din localităţile estice ale Georgiei - Bazaleti, Lagodekhi, Sagarejo, Tskhvarichamia, Mtskheta, Gardabani, Dusheti, Bolnisi, Borjomi, Rustavi - şi capitala Tbilisi.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) din Georgia apreciază că acestora li se adaugă alte 50.000 – 60.000 de persoane care nu se mai află în casele lor, dar care nu sunt înregistrate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Salvaţi Copiii" acordă ajutor de urgenţă pentru 10.000 de copii din Georgia.
 Vizualizări articol: 293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Salvaţi Copiii" acordă ajutor de urgenţă pentru 10.000 de copii din Georgia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei