Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vadim Tudor:

Monica Şerbănescu nu e potrivită pentru şefia DNA, deoarece nu e măritată

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, ieri, după consultările de la Cotroceni pe tema raportului CE pe Justiţie, că Monica Şerbănescu nu are calificarea necesară să conducă DNA, unul dintre argumentele invocate de liderul PRM fiind acela că aceasta este necăsătorită.

Vadim Tudor a spus că în cadrul consultărilor de la Cotroceni a ridicat problema schimbării procurorului şef al DNA Daniel Morar.

"Monica Şerbănescu nu are calificarea necesară (pentru a conduce DNA - n.r.). În primul rând pentru că nu este măritată. (...) A lucrat pe la Curtea de apel, am înţeles că a săpat-o pe fosta ei şefă", a spus liderul PRM, întrebat de ziarişti de ce Şerbănescu nu este potrivită pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Vadim Tudor a spus că ar fi fost bine dacă Daniel Morar ar fi dat drumul la "cele aproape 2.000 de dosare de mare corupţie pe care le muşamalizează" şi în care s-ar ancheta fraude în care statul român a fost păgubit cu 70 de miliarde de euro.

C.V. Tudor a precizat că PRM este de acord cu solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale împotriva unor demnitari şi a apreciat că cei vizaţi trebuie să meargă în instanţă pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

El a mai spus că participanţii la consultări au căzut de acord că raportul Comisiei Europene pe justiţie este unul "prost" şi a afirmat că datoria clasei politice este să facă demersurile necesare pentru a înceta "situaţia umilitoare a monitorizării".

Pe de altă parte, liderul PRM a afirmat că paragrafele critice din raportul CE ar fi scrise "după dictarea Monicăi Macovei şi a Laurei Ştefan, fost secretar de stat".

Liderul PRM a apreciat ca utilă iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu de a organiza consultări periodice cu partidele parlamentare, însă a pus sub semnul îndoielii finalitatea discuţiilor.

"Suntem ca o bicicletă fără lanţ: vorbim, vorbim, ne satisfacem reciproc auzindu-ne vorbind, dar ce facem cu ţara?", a mai declarat Corneliu Vadim Tudor.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, că propune pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe procurorul Monica Şerbănescu, iar pe Daniel Morar pentru postul de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a anunţat că refuză propunerile făcute de ministrul Justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monica Şerbănescu nu e potrivită pentru şefia DNA, deoarece nu e măritată.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monica Şerbănescu nu e potrivită pentru şefia DNA, deoarece nu e măritată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei