Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi, la Cameră, este un prim hop în ridicarea monitorizării României pe Justiţie

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri, după consultările de la Cotroceni pe tema raportului CE pe Justiţie, că votul ce va fi dat miercuri de deputaţi în privinţa începerii urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea este un prim hop în ridicarea monitorizării.

Boc a afirmat că modul în care partidele se vor raporta, miercuri, la votul din Camera Deputaţilor, asupra solicitărilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a începerii umăririi penale împotriva foştilor miniştri Adrian Năstase şi Miron Mitrea, reprezintă "un prim hop" în procesul ridicării monitorizării României pe Justiţiei de către Comisia Europeană.

Liderul PDL a declarat că obiectivul ridicării monitorizării în iulie 2009 a fost asumat declarativ de toate partidele prezente, ieri, la Palatul Cotroceni, la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu pe tema Raportului Comisiei Europene pe Justiţie.

Emil Boc a precizat că pentru realizarea acestui obiectiv instituţiile abilitate ale statului trebuie să ia măsuri precise, menţionând în acest sens că Parlamentul ar trebui să nu mai fie o barieră în calea actului de justiţie şi să nu mai facă "scut" în jurul unor demnitari anchetaţi, iar CSM trebuie să vegheze ca magistraţii să fie independenţi faţă de presiunile politice, dar să nu fie independenţi faţă de lege.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, ieri, reprezentanţilor partidelor parlamentare, la consultările iniţiate pe tema raportului CE pe Justiţie, că îşi propune ca România să iasă de sub monitorizarea Comisiei în iulie 2009.

Băsescu a apreciat drept "relativ umilitor" faptul că CE monitorizează încă România la capitolul Justiţie.

"Propun ca în următoarele 12 luni România să iasă de sub monitorizare. Se pare că ne-a lipsit ca obiectiv să scăpăm de acest lucru pe care pe care îl consider relativ umilitor. Faptul că partea română a acceptat monitorizarea dă dreptul instituţiilor europene să facă comentarii care nu ne plac, aprecieri care nu ne plac la adresa oricărei instituţii", a declarat Băsescu la începutul consultărilor cu reprezentanţilor partidelor parlamentare.

Preşedintele a spus că opinia publică trebuie informată dacă partidele politice îşi propun ca România să iasă de sub monitorizarea CE sau dacă "opţiunea partidelor este să rămânem sub monitorizare mai mult de 12 luni".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi, la Cameră, este un prim hop în ridicarea monitorizării României pe Justiţie.
 Vizualizări articol: 324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi, la Cameră, este un prim hop în ridicarea monitorizării României pe Justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei