Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2008 - Anul XIII, nr. 186 (3867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un convoi militar rus a intrat în Osetia de Sud

Un convoi militar rus a intrat în regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, citând martori, relatează AFP.

Un jurnalist AFP a văzut la rândul său circa 50 de tancuri şi camioane care transportau trupe şi material militar, îndreptându-se dinspre Vladikavkaz, capitala republicii ruse Osetia de Nord, spre Osetia de Sud.

Georgia şi Rusia vor fi "în stare de război" dacă se confirmă că trupe şi armament greu ruseşti au intrat în Osetia de Sud, a declarat, ieri, secretarul Consiliului naţional de securitate georgian.

Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Interfax în pagina electronică, a declarat, ieri, că

Rusia a trimis întăriri în Osetia de Sud pentru a veni în sprijinul forţelor de menţinere a păcii

Rusia a trimis întăriri în Osetia de Sud pentru a ajuta forţele de menţinere a păcii staţionate în regiune să împiedice o "vărsare de sânge". "Întăriri suplimentare au fost trimise în regiune pentru a ajuta forţele de menţinere a păcii să împiedice o vărsare de sânge", a declarat ministerul într-un comunicat.

"Militarii ruşi din forţa de menţinere a păcii, cetăţenii Federaţiei Ruse care locuiesc în Osetia de Sud şi cetăţeni republicii nerecunoscute vor primi suficient sprijin. Nu vom permite ca moartea militarilor şi concetăţenilor noştri să rămână nepedepsită", susţine ministerul.

 

Georgia cere ajutorul comunităţii internaţionale împotriva Rusiei

Georgia a cerut comunităţii internaţionale să pună capăt "unei agresiuni militare directe" a Rusiei pe teritoriul său, a declarat ieri ministrul georgian de Externe pentru BBC, relatează AFP.

Rusia a avertizat, vineri, că va adopta măsuri de retorsiune împotriva Georgiei pe fondul violenţelor din republica separatistă Osetia de Sud, Tbilisi acuzând, la rândul său, Moscova că îi bombardează poziţiile.

Potrivit postului georgian de televiziune Rustavi, avioanele ruse au bombardat Gori, oraşul natal al fostului lider sovietic Iosif Stalin, situat la 33 de kilometri de Ţhinvali, capitala regiunii separatiste.

 

Liderul Osetiei de Sud susţine că 1.400 de persoane au murit în urma confruntărilor

Aproximativ 1.400 de persoane au murit în urma "agresiunii georgiene" asupra Osetiei de Sud, a declarat vineri preşedintele regiunii separatiste georgiene, citat de agenţia Interfax, relatează Reuters.

"Aproximativ 1.400 au murit. Vom verifica aceste cifre, dar bilanţul este în jurul acestui număr. Acesta se bazează pe informaţiile primite de la rude", a precizat Eduard Kokoiti, potrivit agenţiei Interfax.

 

SUA îşi reiterează susţinerea faţă de integritatea Georgiei

Statele Unite şi-au reiterat vineri susţinerea faţă de integritatea teritorială a Georgiei, lansând un apel la încetarea focului în regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, unde Tbilisi a încercat să îşi afirme controlul, iar Rusia a trimis trupe, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt din cadrul Departamentului american de Stat, Gonzalo Gallegos, a declarat de asemenea că Statele Unite vor trimite un emisar în regiune "pentru a discuta cu părţile în conflict".

 

Georgia, coridor energetic spre Occident

Georgia, ţară în care forţele guvernamentale sunt în conflict cu separatiştii proruşi, reprezintă un coridor energetic spre Occident, cu două conducte majore care tranzitează capitala Tbilisi, relatează Reuters.

Georgia şi alte state de tranzit au obligaţia de a garanta sigurnaţa conductelor, care urmează rute similare şi transportă petrol şi gaze din zona azeră a Mării Caspice.

De la Tbilisi, conductele se îndreaptă spre sud, în Turcia, departe de regiunea separatistă Osetia de Sud, teatru al conflictelor.

Acestea au o mare importanţă pentru Uniunea Europeană pentru că reduc dependenţa de livrările ruse şi nu traversează teritoriul rus.

Dar exporturile de gaz şi petrol au fost întrerupte în urma unei explozii din Turcia de la începutul acestei săptămâni.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a revendicat acest atac.

Conducta Baku-Tbilisi-Ceyhan a fost deschisă în 2006 şi parcurge o distanţă de peste 1.600 de kilometri până în portul Ceyhan, din Turcia. Aceasta este prima conductă care transportă un volum mare de petrol brut din Marea Caspică şi care nu tranzitează Rusia.

Conducta Baku-Tbilisi-Erzurum, cunoscută de asemenea şi sub numele de conducta Shakh-Deniz, transportă gaz de la zăcămintele de la Shakh Deniz, din Marea Caspică, la Erzurum, în Turcia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un convoi militar rus a intrat în Osetia de Sud.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un convoi militar rus a intrat în Osetia de Sud0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei