Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Siretul şi Prutul continuă să facă prăpăd

Numărul judeţelor afectate de inundaţii a rămas ca şi zilele trecute la cinci, aici fiind 138 de localităţi afectate, 83 de locuinţe distruse în totalitate, iar alte 1.450 afectate, potrivit bilanţului prezentat, ieri, de secretarul de stat din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Paul Dobre.

În acelaşi timp, au fost inundate 5.573 de gospodării, iar 7,2 kilometri de drumuri naţionale şi 993 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale sunt impracticabili.

Potrivit lui Dobre, peste 5.500 de fântâni au fost distruse.

Paul Dobre a mai spus că 1.044 de poduri şi podeţe şi 78 de punţi şi 45 de diguri şi apărări de mal au fost stricate de ape. De asemenea, au fost inundate 20.150 de hectare de teren arabil şi alte 2.504 de hectare de păşuni şi fâneţe.

Potrivit secretarului de stat, o situaţie deosebită s-a creat la Răchiteni. "Persoanele sunt evacuate, însă inundaţia se produce în partea de est pentru că apele au scăpat printr-o breşă din digul de la Mirceşti", a spus Dobre.

Localitatea ieşeană Răchiteni este aproape în întregime sub ape, autorităţile trimiţând o barcă în zona inundată, pentru salvarea câtorva localnici, care au refuzat să fie evacuaţi. Apele Siretului au continuat să inunde localitatea ieşeană Răchiteni, după ce Siretul a trecut peste un dig din zona Mirceşti, în unele locuri nivelul apelor atingând chiar şi doi metri, mai multe persoane fiind în continuare izolate după ce au refuzat să fie evacuate.

De asemenea, populaţia din localităţile Tămăşeni şi Luţca şi în 85 la sută din locuitorii cartierului Nicolae Bălcescu din oraşul Roman au fost evacuate, din cauza pericolului de inundaţii.

Se află în pericol şi comuna Săuceşti, care pare a fi "expusă inundaţiilor", însă aici nu a fost încă dispusă evacuarea populaţiei. Pe secţiunea râului Prut unde este încă valabilă avertizarea de cod roşu, peste 1.200 de oameni au fost mobilizaţi şi sunt gata să intervină pentru stoparea efectelor inundaţiilor, a mai spus Dobre.

Avertizarea hidrologică de cod roşu a fost prelungită, ieri, până astăzi după-amiază pentru râul Siret, pe cursul mijlociu, de la Lespezi la Drăgeşti, pe teritoriul judeţelor Iaşi, Neamţ şi Bacău şi pe râul Prut, pe sectorul din amonte de acumularea de la Stânca Costeşti, pe teritoriul judeţului Botoşani.

 

Prăpăd la Rădăuţi - Prut

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a afirmat, ieri, că este posibil să fie nevoie ca locuinţele din Rădăuţi - Prut să fie reconstruite complet, după retragerea apelor.

"În acest moment trebuie să avem grijă de cele 700 de persoane deja evacuate, să le asigurăm condiţiile de igienă şi alimentaţie. Este foarte probabil ca ceea ce am văzut aici să solicite o reconstrucţie completă", a declarat ministrul David, aflat la Rădăuţi-Prut.

David a mai spus că apele nu se vor retrage decât după 3-4 zile şi că abia atunci se va putea face o evaluare completă a pagubelor, însă foarte multe case inundate nu sunt foarte solide, nefiind construite din beton şi de aceea este foarte probabil să fie nevoie să fie reconstruite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Siretul şi Prutul continuă să facă prăpăd.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siretul şi Prutul continuă să facă prăpăd0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei