Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele cheamă din concediu angajaţii primăriilor din zonele inundate

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, ieri, revenirea din concediu a personalului administraţiei locale şi al serviciilor descentralizate din judeţele afectate de inundaţii, menţionând că situaţia de la faţa locului este dificilă.

El a spus că în zonele din nordul Moldovei şi din centrul acestei regiuni, pe care le-a vizitat sau le-a survolat, a văzut imaginea unei infrastructuri judeţene şi naţionale extrem de puternic afectată.

Potrivit preşedintelui, efectul va fi extrem de sever în zona socială şi în cea a infrastructurii de transporturi rutiere, feroviare, transporturi de electricitate şi de apă.

"Am văzut oameni disperaţi şi administraţii locale descompletate din cauza vacanţei", a spus Băsescu, precizând că nu este nimeni de blamat pentru această situaţie.

El a spus că instituţiile şi administraţiile locale trebuie să-şi cheme de urgenţă oamenii aflaţi în concediu înapoi la muncă, mai ales în Moldova, unde situaţia este dificilă, iar structurile locale, dacă nu sunt cu efectivele umane complete, nu vor putea face faţă efectelor inundaţiei.

Băsescu a cerut presei să mediatizeze din declaraţia sa "măcar apelul la solidaritate" faţă de cei afectaţi de inundaţii pe care l-a adresat instituţiilor şi cetăţenilor din judeţele care nu se confruntă cu situaţii asemănătoare celor din nordul Moldovei.

El a subliniat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă utilizează militari care muncesc deja de trei zile şi sunt "efectiv epuizaţi".

"Impresia de disperare este pregnantă", a spus Băsescu, menţionând că oamenii din zonele afectate au nevoie de încurajare de la oricine.

Şeful statului a spus că speră că subiectul nu va fi politizat, dar că este necesară prezenţa politicienilor în zonă, pentru că oamenii vor să-şi vadă miniştrii si parlamentarii acolo, ocupându-se de problemele lor.

"Avem nevoie de solidaritate", a spus Băsescu.

Şeful statului a estimat că principalul obiectiv legat de această zonă trebuie să fie ca, până în iarnă, sistemele de comunicare să fie restabilite, iar casele afectate să poată fi aduse la o stare care să permită locuirea.

"Am constatat o acută lipsă de generatoare mici", a mai spus Băsescu, menţionând că această situaţie se regăseşte inclusiv în sedii ale Poliţiei şi că "aici este o zonă unde se poate materializa solidaritatea".

Şeful statului a adăugat că, dincolo de schema "apă, pâine şi conserve", referitoare la ajutoarele trimise în zonă, care s-a dovedit eficientă, este nevoie şi de haine, pături şi cereale, care să fie trimise de autorităţile şi firmele din zonele care nu sunt afectate.

El a explicat că ideea unui apel la solidaritate i-a venit când a întâlnit, într-o localitate afectată, pe care a vizitat-o, un primar care avea "pantofii negri, lucioşi, şi un costum negru".

Băsescu a spus că l-a întrebat pe acel primar, căruia nu i-a dat numele, cum de nu este murdar de noroi, la fel ca ceilalţi reprezentanţi ai administraţiei locale sau ca cei care lucrează pentru a diminua efectele calamităţilor. Şeful statului nu a menţionat ce răspuns a primit, însă a adăugat că, probabil, respectivul primar aflase că în zonă urma să ajungă preşedintele şi atunci s-a îmbrăcat în cele mai bune haine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele cheamă din concediu angajaţii primăriilor din zonele inundate.
 Vizualizări articol: 375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele cheamă din concediu angajaţii primăriilor din zonele inundate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imi vine sa rad!! trimis de
(29 iul 2008, 17:10:15
S-a gandit domnul presedinte la solidaritate?? S-a gandit el ca e nevoie de multa omenie?? dar oare s-a gandit el ca doar cu vorbe bune nu p+oti ridica o casa??? primarii nu sunt constienti ca daca au fost alesi trebuie sa fie la datorie??dar ma rog,....ei au subalterni, care ii acopera!!!

Cu astfel de oameni...ne ducem de rapa!!! auzi, tre sa vina presedintele sa le zica sa se intoarca din concedii...BATAIE DE JOC!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei