Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sute de persoane evacuate sau izolate în urma inundaţiilor din nordul ţării

Aproape 320 de persoane au fost evacuate din case şi circa 140 au rămas izolate în urma inundaţiilor din ultimele zile, care au lovit judeţe din nordul ţării, mai violent în Moldova, afectând peste 70 de localităţi din şase judeţe.

Aproape 130 de localităţi din trei judeţe au avut probleme în alimentarea cu energie electrică, zece linii de tensiune fiind distruse şi alte 14 afectate parţial. Nouă stâlpi de curent au fost rupţi, apele provocând defecţiuni la peste 500 de posturi de transformare.

"Cel mai afectat este judeţul Suceava, care a fost depăşit de situaţie", a precizat secretarul de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) Victor Paul Dobre.

Secretarul de stat în MIRA a precizat că, în cursul zilei de joi, a dispus ca localitatea Costeşti din judeţul Iaşi să primească 5.000 de litri de apă minerală, iar autorităţile din judeţul Suceava să primească, pe lângă ajutor logistic constând în tehnică şi echipe de intervenţie, încă 30 de tone de motorină şi 12.000 de litri de apă minerală.

Autorităţile au decis, ieri, în şedinţa Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă, instituirea codului roşu de inundaţii pe Siret, pe toată lungimea acestuia, până la confluenţa cu râul Moldova.

Codul roşu vizează, pe lângă Siret, şi o secţiune a râului Suceava, "în amonte de oraşul Suceava", a declarat directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Petre Stanciu.

Potrivit acestuia, avertizarea cod roşu este valabilă până astăzi, la ora 16.00. Stanciu a precizat că se aşteaptă ca astăzi după-amiază valul de viitură să ajungă la confluenţa râului Siret cu Moldova.

Şi Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de ploi pentru judeţele Suceava, Botoşani, Maramureş şi zona de munte a judeţelor Neamţ şi Bistriţa-Năsăud, până astăzi la prânz.

 

Două viituri pe Siret

Ministrul Mediului, Attila Korodi, care s-a aflat, ieri după-amiază, într-o vizită fulger la Paşcani, judeţul Iaşi, a declarat că pe Siret vor fi două viituri şi că se aşteaptă un debit de peste 2.000 de metri cubi, de două ori mai mare decât cel înregistrat la inundaţiile din 2005.

Timp de aproximativ o oră, ministrul Korodi a participat la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi a mers pe malul Siretului să vadă în teren care este situaţia.

"Ultimele avertismente prevăd faptul că în Bazinul Siretului vor fi două viituri. Prima va fi la ora 12 noaptea, iar cea de-a doua în jurul orei 4.00 dimineaţa. Se aşteaptă un debit de peste 2.000 de metri cubi, de două ori mai mare decât a fost la inundaţiile din 2005", a declarat, la faţa locului, ministrul Attila Korodi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de persoane evacuate sau izolate în urma inundaţiilor din nordul ţării.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de persoane evacuate sau izolate în urma inundaţiilor din nordul ţării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei