Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profesorii vor fi obligaţi să predea celularele când corectează lucrări la bac

Profesorii evaluatori trebuie să asigure confidenţialitatea conţinutului lucrărilor corectate şi au obligaţia de a preda telefoanele mobile pe întreaga perioadă de evaluare, potrivit unui proiect privind metodologia de organizare a examenului de bacalaureat din 2009.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a supus, ieri, dezbaterii publice proiectele de metodologii privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2009 şi a tezelor cu subiect unic în anul şcolar 2008-2009.

Potrivit proiectului noii metodologii de bacalaureat, o nouă atribuţie a preşedintelui comisiei din centrul zonal de evaluare prevede ca acesta să se asigure că membrii comisiei nu fac publice informaţii cu privire la conţinutul lucrărilor scrise evaluate în centrul respectiv. Şi profesorii evaluatori au ca nouă atribuţie asigurarea confidenţialităţii cu privire la conţinutul lucrărilor scrise care le-au fost repartizate pentru evaluare, precum şi obligaţia de a preda telefoanele mobile pe întreaga perioadă de evaluare.

În plus, la evaluarea lucrărilor scrise, profesorii evaluatori nu vor face sublinieri sau menţiuni pe acestea.

Ca noutate, proiectul prevede că, în afară de candidat, pot solicita să vadă lucrările doar membrii comisiei judeţene de bacalaureat, respectiv cei ai municipiului Bucureşti sau ai Comisiei Naţionale de Bacalaureat, pentru ca acestea să fie reevaluate.

În plus, proiectul prevede ca din comisia judeţeană de bacalaureat să facă parte şi inspectorul şcolar de educaţie fizică şi sport, care răspunde de întreaga organizare şi desfăşurare a probelor practice la educaţie fizică şi sport.

 

Modificări şi la tezele unice

Pentru a îmbunătăţi modul de organizare şi de desfăşurare a tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a în anul şcolar 2008-2009, în proiectul metodologiei de organizare şi desfăşurare a acestor evaluări naţionale au fost introduse noi articole.

Astfel, au fost definite tezele cu subiect unic ca fiind "modalitatea de evaluare semestrială sumativă externă a cunoştinţelor, a abilităţilor şi a deprinderilor dobândite de elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a". În plus, a fost înscrisă definiţia catalogului electronic - document informatizat util, în special, în vederea distribuirii computerizate a elevilor în ciclul inferior al liceului. În urma introducerii catalogului electronic, comisiile din unităţile de învăţământ au primit noi atribuţii.

Perioada de evaluare a tezelor a fost extinsă la şase zile, iar cea pentru rezolvarea contestaţiilor şi de reevaluare a tezelor, la trei zile.

Documentul reglementează şi condiţiile de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe, programul şcolar pentru zilele în care se susţin tezele şi introduce obligaţia ca elevii din clasele cu frecvenţă redusă să susţină tezele în clasele a VII-a sau a VIII-a.

Cele două proiecte vor fi în dezbatere publică timp de o lună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii vor fi obligaţi să predea celularele când corectează lucrări la bac.
 Vizualizări articol: 335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii vor fi obligaţi să predea celularele când corectează lucrări la bac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si cei de lb.romana???? trimis de
(27 iul 2008, 09:22:36
De ce nu se scot probele de oral,au ajuns o mica afacere???cu niste note colosale.
2.   Li e da mai mare importanata la ED.FIZICA trimis de
(27 iul 2008, 09:25:16
Nu era destul proba care este fff controversata ,mai trebuie si membru de sport in comisie.Dar puneti-i presedinti obligatoriu de sport si asa ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei