Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutoarele de încălzire pentru persoane cu venituri reduse, majorate cu 12,5%

Ajutoarele de încălzire acordate persoanelor cu venituri reduse vor fi majorate cu 12,5%, astfel încât efectele creşterii tarifelor la gaze să fie acoperite integral, din Fondul de solidaritate fiind alocate 160 milioane lei pentru sprijinirea acestor persoane, a declarat premierul Tăriceanu.

El a arătat că ajutoarele de încălzire vor fi astfel majorate de la 230 lei la 262 lei.

Tăriceanu a precizat că majorarea ajutoarelor de încălzire a fost decisă printr-un memorandum redactat de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii şi aprobat, ieri, de Guvern.

Premierul a anunţat anterior că Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Muncii vor pregăti un pachet de măsuri pentru sprijinirea pensionarilor şi persoanelor cu venituri reduse, afectate de creşterea tarifelor la gaze, şi a arătat că preţurile sunt stabilite pe piaţă, şi nu de către Guvern, "deşi se încearcă găsirea Executivului ca vinovat pentru creşterea preţurilor".

Şeful Executivului a stabilit ca Ministerul Economiei şi Finanţelor să lucreze în continuare împreună cu Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse pentru a concepe un pachet de măsuri în vederea sprijinirii categoriilor sociale defavorizate afectate de creşterea preţurilor la gaze. Acest sprijin este destinat doar categoriilor sociale defavorizate, respectiv pensionarii şi cei cu venituri foarte reduse.

 

„Nu facem populisme”

"Să fie clar. Nu facem populisme, ci ne adresăm doar categoriilor defavorizate", a spus Tăriceanu, citat într-un comunicat al Guvernului.

El s-a referit şi la decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de majorare a preţului gazelor şi energiei electrice, arătând că a observat că "se încearcă găsirea unui vinovat pentru creşterea preţurilor, şi anume acel vinovat să fie Guvernul".

Premierul a arătat însă că într-o economie de piaţă, cum este cea românească, preţurile se stabilesc pe piaţă, în funcţie de legea cererii şi ofertei, şi nu de către Guvern.

Tot la începutul şedinţei, premierul a salutat semnarea unui Cod de bune practici pentru comerţul cu produse agroalimentare între producători şi retaileri şi a afirmat că un rol foarte important îi va reveni, pe viitor, Consiliului Concurenţei, care trebuie să aibă o prezenţă activă pe piaţă, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, marţi, cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare despre creşterile de preţuri la energie şi la alimente. Potrivit vicepreşedintelui PC Maria Grapini, şeful statului a anunţat în timpul discuţiilor că va avea o întrevedere şi cu reprezentanţii Executivului.

La sfârşitul discuţiilor, Preşedinţia a transmis un comunicat în care arată că şeful statului a declarat, la consultările de la Cotroceni, că trebuie evitată tentaţia Guvernului şi a partidelor de a răspunde cu măsuri populiste la creşterea preţurilor la alimente şi energie şi că a solicitat reprezentanţilor Guvernului aflaţi la întâlnire să discute cu partidele politice un set de măsuri care să fie adresate populaţiei sărace, fără a afecta obiectivul reducerii inflaţiei.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, la finalul întâlnirii cu şeful statului, că va prezenta, miercuri, în Guvern, un program punctual cu noile măsuri pentru compensarea creşterilor de preţuri pentru încălzire pentru iarna care urmează, precizând că se are în vedere o creştere cu 15% a cheltuielilor aferente acestor compensări pentru iarna 2008-2009, faţă de cele din iarna 2007-2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoarele de încălzire pentru persoane cu venituri reduse, majorate cu 12,5%.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ajutoarele de încălzire pentru persoane cu venituri reduse, majorate cu 12,5%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei