Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 1.400 de şcoli, incluse într-un proiect privind consumul de droguri în rândul elevilor

Peste 1.400 de şcoli din România, din mediul rural sau urban, au fost incluse în proiectul naţional "Iubeşte viaţa", de detectare a consumatorilor de droguri în rândul elevilor, finanţat de asociaţia EURAD, şi care va începe în luna septembrie. Directorul misiunii asociaţiei Europe Against Drugs (EURAD) de la Strasbourg, Gigel Lazăr, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, că în cadrul campaniei se vor folosi kit-uri de detectare a drogurilor bazate pe aerosoli care pot fi pulverizaţi în unităţile de învăţământ.

"Cu ajutorul Drug Detection Kit se va încerca aflarea tipului de drog care este consumat în unităţile de învăţământ. Aerosolii pot detecta în proporţie de 99 la sută droguri ca marijuana, haşiş, cocaină, heroină, ecstasy, metamfetamine", a afirmat Lazăr.

Acesta a explicat că drogul poate fi detectat în urma pulverizării aerosolilor pe băncile din şcoli, pe ghiozdane şi cărţi, pe calculatoare, în toalete, în condiţiile în care drogurile rămân pe mâinile consumatorilor timp de mai multe zile.

Un astfel de kit de testare cu 20 de testere costă 95 de dolari, costurile întregului proiect din România ridicându-se la 1,4 milioane de euro. Fondurile provin de la EURAD şi din încasările evenimentelor culturale din campania "Artă contra drog" organizate de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO).

După depistarea drogurilor, vor fi elaborate proiecte pentru fiecare grupă de stupefiante în parte şi vor avea loc discuţii de consiliere cu comitetele de părinţi.

Proiectul va fi finanţat integral de EURAD şi va fi aplicat în România de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului şi Agenţia Naţională Antidrog.

Proiectul de depistare a consumului de droguri în şcoli a fost derulat, anii trecuţi, în SUA şi în state vest-europene, iar acum a fost extins şi în Estul Europei.

Potrivit lui Gigel Lazăr, grupul ţintă preferat de dealerii de droguri va fi în această toamnă segmentul de elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani şi de aceea campania de testare va începe odată cu debutul anului şcolar.

Lazăr nu a exclus posibilitatea ca, în cursul anul viitor, să aibă loc o campanie similară şi în rândul studenţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.400 de şcoli, incluse într-un proiect privind consumul de droguri în rândul elevilor.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.400 de şcoli, incluse într-un proiect privind consumul de droguri în rândul elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei