Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2008 - Anul XIII, nr. 151 (3832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cozma aşteaptă reabilitarea sa pentru a putea candida la Preşedinţia României

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a declarat, ieri, la Petrila, că va candida la Preşedinţie, însă acest lucru nu este posibil până când nu îi expiră perioada de reabilitare, şi că va înfiinţa un partid al muncitorilor.

Cozma a declarat, la conferinţa organizată de liga care îi poartă numele, că a stat o perioadă "în umbră" pentru a se putea odihni şi de a se "debarasa de anumite realităţi".

"Eu sunt într-o perioadă de revenire acum. Voi candida pentru preşedinte, dar asta numai după ce mă voi reabilita. Ştiţi că mie mi s-a interzis dreptul de a candida pentru vreo funcţie", a afirmat Cozma.

El a adăugat că nu are voie să candideze la funcţii publice timp de şapte ani.

"Oare de ce?", s-a întrebat retoric Cozma, în cadrul aceleiaşi conferinţe.

Miron Cozma a spus şi că intenţionează să înfiinţeze un partid al muncitorilor şi a ţinut să definească muncitorul, afirmând că acesta se încadrează de la categoria "şomer până la savant".

"Un partid prin care să fie apărate drepturile oamenilor. Vom discuta cu aceştia problemele lor", a declarat fostul lider al minerilor, subliniind că va colabora cu sindicatele pentru a afla problemele oamenilor.

În opinia lui Cozma, este "inadmisibil" ca sindicatele să nu fie reprezentate în Parlamet, fiindcă "vocea poporului trebuie să fie sindicatul".

 

Pedepsele lui Cozma

Miron Cozma a fost eliberat la începutul lunii decembrie a anului trecut din Penitenciarul Rahova, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat. În cazul lui Cozma, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la începutul lunii decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care acesta le-a primit pentru implicarea în două mineriade: şapte ani şi 11 luni închisoare (pedeapsă executată deja pentru mineriada din 1991) şi zece ani de închisoare (pedeapsă aplicată de instanţa supremă pentru mineriada de la Costeşti, din februarie 1999).

Miron Cozma are interdicţie pentru o perioadă de cinci ani de a intra în Bucureşti şi Petroşani, dar poate merge la Lupeni sau în celelalte oraşe din Valea Jiului. Aceasta este o măsură complementară dispusă de instanţa supremă în februarie 1999, când l-a condamnat la 18 ani de detenţie pentru mineriada din septembrie 1991, soldată cu căderea Guvernului Petre Roman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozma aşteaptă reabilitarea sa pentru a putea candida la Preşedinţia României.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cozma aşteaptă reabilitarea sa pentru a putea candida la Preşedinţia României1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Candidez trimis de
(30 iun 2008, 15:07:45
Daca Miron Cozma candideaza la Presedentie, am sa candidez si eu.
2.   E cald cozma la racoare trimis de
(30 iun 2008, 15:46:28
Nesimtirea lui Cozma n-are margini.Dupa ce cu brutele lui a vandalizat capitala felicitat de fauritorul Romaniei noi posdecembriste tovarasul Ion Iliescu,dupa ce un mapamond intreg a ramas uimit ce poate sa faca un ticalos cu hoardele lui intr-o capitala numita micul Paris,azi acelasi personaj spera sa se intoarca in frunte si inca presedintele Romaniei.Hmm...
3.   Acest om trimis de
(30 iun 2008, 16:57:01
Acest om are momente in care ii punem serios la indoialala sanatatea mintala. Acum plange pentru oropsitii de muncitori "de la somer pana la savant", el liderul minerilor care umbla numai cu costume Armani si-si plimba amantele prin toata Europa pe banii minerilor si ai Guvernelor, pana cand a fost arestat! Din pacate, cunosc adevarata fata a acestui individ si cunosc cum prin manipulari mobiliza masele de oameni care, intr-o perioada, credeau in el fiindca le obtinea salarii marite, dar banii ii mancau preturile uriase de pe piata Vaii Jiului si oamenii tot saraci erau; singurul castigator era el, cu grupul din jurul lui deoarece la salarii mai mari, cotizatia sindicalistilor era mai mare. El este unul din cele mai sinistre "creatii" ale unui sistem ocult din Romania, de aceea in fata unei posibile ascensiuni [pe care eu n-o cred posibila totusi] lansez avertismentul : DREPTUL LA VOT ESTE O MARE RESPONSABILITATE A FIECARUi CETATEAN, DE LA SAVANT PANA LA SOMER!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei