Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cheltuielile individuale de sănătate vor urca în România cu 85% până în 2012

Cheltuielile alocate pentru sănătate pe cap de locuitor vor creşte cu 85% până în 2012, comparativ cu nivelul din 2007, pe măsură ce România îşi va alinia sistemul sanitar la cel al Uniunii Europene, iar veniturile şi consumul de servicii medicale se vor majora, potrivit unui studiu Deloitte.

"Cheltuielile totale alocate sănătăţii au fost, în 2007, de circa 5,1% din PIB, aproximativ 8,2 miliarde de dolari, nivel scăzut chiar comparativ cu standardele din Europa Centrală. Cheltuielile anuale din acest domeniu vor creşte gradual, până la circa 5,4% din PIB până în 2012, în continuare sub nivelul mediu din UE, de 9,4% din PIB", se spune în studiul Deloitte.

Analiştii notează că mare parte a cheltuielilor sunt făcute, în mod oficial, prin sistemul asigurărilor obligatorii de sănătate, însă plăţile neoficiale au încă o pondere ridicată.

Piaţa de servicii medicale din România este privită ca fiind "relativ subdezvoltată", iar perspectivele de creştere sunt moderate.

"Perspectivele sunt moderate, piaţa are încă dimensiuni reduse, dar Guvernul încurajează înfiinţarea de unităţi private de sănătate", se arată în studiu.

Analiştii amintesc că România a fost unul dintre ultimele state candidate la UE care a introdus un sistem bazat pe asigurări de sănătate, acesta fiind introdus în 1998.

Deloitte consideră că perspectivele de creştere sunt ridicate, pe termen mediu, pentru sectorul de profil din Europa Centrală, având în vedere decalajul faţă de statele din zona euro. Astfel, în timp ce în ţările care au adoptat moneda europeană cheltuielile pentru sănătate reprezentau, în urmă cu doi ani, 9,4% din PIB, în Europa Centrală ponderea era de 6%.

Cheia dezvoltării sistemelor de sănătate o reprezintă parteneriatele publice-private, în cadrul cărora furnizorii privaţi de astfel de servicii să poată primi contravaloarea serviciilor prestate din fondurile naţionale de asigurări de sănătate, se mai arată în studiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cheltuielile individuale de sănătate vor urca în România cu 85% până în 2012.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheltuielile individuale de sănătate vor urca în România cu 85% până în 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei