Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvernul a decis să majoreze salariile bugetarilor

Guvernul a decis, ieri, ca salariul mediu al celor 1,39 milioane de angajaţi din sectorul bugetar să crească în acest an cu o singură cifră, în una sau două etape, cu majorări mai mari în educaţie şi sănătate, actul normativ urmând să fie aprobat în interval de o săptămână.

Creşterile salariale vor fi acordate diferenţiat pe categorii de personal, corelat cu rata estimată a inflaţiei şi indicele de productivitate, au afirmat sursele.

Creşterea salariilor propusă pentru 2008 în sectorul bugetar urmează să fie reglementată prin ordonanţă.

Pentru sănătate şi educaţie va fi aplicată o majorare peste media salarială a personalului bugetar, iar pentru sectoarele care au avut anul trecut creşteri importante vor fi decise majorări moderate. Pentru categorii de personal, precum diplomaţii, creşterile salariale vor fi, probabil, zero, a declarat permierul Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de Guvern.

„Orice majorare a salariilor dincolo de elementele simple economice care permit un anumit nivel generează ulterior o serie de dereglări şi anumite reacţii ale economiei, cum ar fi o posibilă devalorizare a monedei naţionale”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că o majorare cu 10% a salariilor ar fi una importantă în condiţiile în care inflaţia se situează la cote de 2-3%.

„Am discutat cu miniştrii despre o anumită rigoare care trebuie avută în vedere în ceea ce înseamnă desfăşurarea exerciţiului bugetar pe anul 2008 şi am insistat foarte mult-pentru că acum suntem într-o perioadă în care confederaţiile sindicale doresc să facă negocieri pe majorarea salariilor-pe necesitatea încadrării în anvelopa salarială aprobată prin buget. Acest lucru înseamnă că avem în vedere importanţa socială a anumitor sectoare şi condiţiile particulare din anumite sectoare”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă este de acord cu cererile sindicaliştilor din sănătate cu privire la majorări salariale de peste 10%, Tăriceanu a arătat că fiecare ministru are un anumit buget în care trebuie păstrate o serie de echilibre.

"Nu pot să vă spun dacă 10% este mult sau este puţin. După părerea mea, într-o economie care anul acesta va avea o inflaţie de 5%, 10% nu este o majorare nesemnificativă, din contră, este o majorare foarte importantă. Angajamentul este ca bugetarii să aibă o creştere salarială de 60% între decembrie 2004 şi decembrie 2008. În acest moment, majoritatea salariaţilor bugetari au o creştere care se situează la nivelul de 51%, deci mai avem nevoie de 9% pentru a atinge această majorare", a spus premierul.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a decis să majoreze salariile bugetarilor.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Guvernul a decis să majoreze salariile bugetarilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacalitul trimis de
(24 ian 2008, 17:27:35
Majorarile cu acelas procent la toate cadrele, este total inechitabil. In invatamint, profesorul debutant parcurge aceeasi materie si dupa aceeasi programa ca si profesorul cu gradul 1. Diferenta este deja facuta: cel cu definitivat are salarul de 7 milioane, iar cel cu grad didactic unu are 20 milioane la aceeasi munca prestata. Cu o majorare de 10% unul primeste 700000 lei celalalt 2 milioane. Va intreb pe cei ce hotarasc acest mod de majorare; pinea s-a scumpit mai mult la cel cu grad didactic 1 decit la debutant, sau debutanti s-au invatat cu foamea. Corect era ca toti sa primeasca o suma identica, ca scunpirile sint aceleasi pentru toti.
2.   Ptr. pacalitu trimis de
(24 ian 2008, 22:16:51
bai frate - p�na nu crapa totzi burduhanosii de la conducere noi astia tineri tot o sa primim bani putzini. Tu nu ai sesizat ca salariile si le fac pt ei. Ei o dau numai �n chefuri si noi o sugem............
3.   Rabdare pina veti ajunga la pensie. trimis de
(24 ian 2008, 22:31:56
Problema e ca tre sa aveti rabdare, odata cu trecerea anilor, spre batrinete, salariile vor creste asa cum de fapt au crescut si la cei care sunt in prag de pensionare acum. Asta-i!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte