Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din martie,

Sistem informatic unic integrat, pentru raportările medicilor de familie

Medicii de familie vor transmite, din martie, prin sistemul informatic unic integrat, raportările lunare către casele de asigurări de sănătate cu care au contract, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, Rodica Tănăsescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov (AMF-B).

În schimb, baza de date pentru fiecare asigurat va fie realizată în timp, întrucât sunt multe informaţii privind persoanele înscrise pe listă ce trebuie introduse în sistem, a mai spus Tănăsescu.

Ea a precizat că, până acum, nici un medic de familie din România nu a primit calculator sau laptop de la Ministerul Sănătăţii Publice, deşi acest lucru este prevăzut în lege, din cauza numeroaselor contestaţii privind licitaţiile.

"Contestarea licitaţiilor a împiedicat achiziţionarea aparaturii necesare. Există medici care au calculatoare în dotarea cabinetelor, dar acestea au fost achiziţionate din venituri proprii'', a mai spus preşedintele AMF-B.

Raportarea de date către casele de asigurări de sănătate este realizată, de câţiva ani, pe formulare tipărite şi electronice impuse de casele judeţene şi CASMB.

"Informatizarea este o necesitate a epocii în care trăim, dar, ca la început, sistemul informatic ce va fi operaţional în curând va fi o mare povară suplimentară, din cauza faptului că nu avem încă o bază electronică de date medicale, a căror înregistrare va consuma mult timp'', a adăugat medicul.

Tănăsescu a precizat că vor fi organizate cursuri de pregătire a medicilor de familie să lucreze în sistemul informatic unic integrat - SIUI. "Credem că sistemul informatic unic integrat ar fi trebuit testat în cabinete de tip sentinelă sau pilot, nu numai în birouri, căci practicianul este singurul care poate sesiza corect aspecte legate de propria activitate'', a mai spus aceasta.

Potrivit preşedintelui AMF-B, varianta actuală a acestui sistem informatic permite numai raportarea către casele de asigurări şi nu constituie un ajutor care să reducă birocraţia, pentru că nu permite printarea reţetelor, certificatelor, a biletelor de trimitere, editarea registrelor şi a altor informaţii.

În plus, medicii ar fi trebuit să fie instruiţi, nu numai informaţi asupra funcţionarii sistemului, a mai spus preşedintele asociaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistem informatic unic integrat, pentru raportările medicilor de familie.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistem informatic unic integrat, pentru raportările medicilor de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte