Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificare

Medicii care vor lucra în centrele de permanenţă vor fi plătiţi suplimentar

Medicii care vor accepta să lucreze în centrele de permanenţă vor fi plătiţi suplimentar pentru munca prestată, venitul fiind stabilit la nivelul sumelor alocate pentru gărzile efectuate de specialişti în spital, a declarat, ieri, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii Publice. 

”Îmi pare rău că autorităţile de sănătate publică, dar şi cele locale, nu au tratat cu interes ideea organizării centrelor de permanenţă. Prin Ordonanţa de Urgenţă pusă pe site-ul MSP, săptămâna trecută, şi care ar putea fi adoptată de Executiv până la sfârşitul lunii ianuarie, vrem să dăm altă importanţă organizării acestor unităţi. Şi anume, în ele vor lucra numai medicii care vor, adică pe bază de voluntariat, iar pentru munca lor va fi plătiţi suplimentar, la nivelul sumelor încasate de specialişti pentru orele de gardă din spital'”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Potrivit demnitarului, medicii din centrele de permanenţă vor avea la dispoziţie o maşină pentru consultaţii de urgenţă la domiciliu. '”Mai mult, centrul de permanenţă este o unitate virtuală, adică poate fi organizat la domiciliul doctorului, la cabinet sau într-o cameră din centrul de ambulanţă. Ei vor primi bani în plus pentru consultaţiile acordate în intervalul orar 20-7 dimineaţa, sâmbăta, duminica sau în perioada sărbătorilor legale, la nivelul gărzilor efectuate de specialişti din spital'”, a adăugat ministrul Nicolăescu.

În zonele cu număr insuficient de medici, în centrele de permananţă pot fi angajaţi doctori pensionari sau rezidenţi din anul trei, ei fiind plătiţi în acelaşi sistem al serviciilor de gardă. ”Aceste centre de permanenţă sunt foarte necesare, mai ales în mediul rural”, a mai spus demnitarul.

 

Plata medicilor, din bugetul Ministerului Sănătăţii

Plata medicilor din centrele de permanenţă va fi suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii, prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Medicii vor încheia cu casa de asigurări de sănătate contracte suplimentare pentru activitatea prestată în respectivele unităţi.

Potrivit actului normativ, continuitatea asistenţei medicale primare este asigurată de medicii de familie asociaţi din mai multe localităţi în centre de permanenţă, care vor funcţiona în regim de cameră de gardă, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, rezolvând consultaţiile de urgenţă şi acordând servicii medicale corespunzând pachetului minimal si pachetului de servicii medicale de bază prevăzute în normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale primare în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate în asistenţa medicală primară, după caz şi cu precădere, solicitanţilor din teritoriul arondat, atât la nivelul centrului de permanenta cît şi în afara acestuia”.

Medicului de familie ce face gărzi în centrele de permanenţă i se asigură după caz, şi în limita posibilităţilor, de către serviciul judeţean de ambulanţă sau al municipiului Bucureşti, sau de către administraţia publică locală, un vehicul special dotat, cu sau fără conducător auto, pentru deplasări la consultaţiile de urgenţă în teritoriul arondat centrului de permanenţă respectiv.

Activitatea în afara centrului de permanenţă este coordonată de dispeceratul medical al serviciului de ambulanţă sau, după caz, de dispeceratul integrat, fiind utilizat numărul 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii care vor lucra în centrele de permanenţă vor fi plătiţi suplimentar.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii care vor lucra în centrele de permanenţă vor fi plătiţi suplimentar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte