Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Impresii diferite după întâlnirea guvern-sindicate mediată de Băsescu

Liderii sindicali au apreciat întâlnirea de ieri cu reprezentanţii Executivului, mediată de preşedintele Traian Băsescu, drept un prim pas, o decizie în privinţa soluţionării revendicărilor urmând să fie luată după "o lună de lucru intens cu Guvernul".
Preşedintele BNS, Dumitru Costin a declarat că sindicaliştii au reuşit să ajungă la o înţelegere cu Guvernul, care vizează două planuri. Primul vizează piaţa muncii, respectiv formarea profesională, flexibilizarea pieţei muncii şi inspecţia muncii, iar al doilea se referă la evaluarea temeinică a sistemului public de pensii, pentru a vedea în ce măsură acesta va putea oferi prestaţiile oferite de lege.

Costin a precizat că ar urma ca, peste 30 de zile, să aibă loc o nouă întâlnire cu Executivul şi Administraţia Prezidenţială.

Potrivit acestuia, preşedintele Traian Băsescu a recomandat Guvernului să ia legătura cu specialiştii Administraţiei Prezidenţiale pentru a se consulta asupra problemelor discutate.

 

Deviere de la teme.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a apreciat, după întâlnire, că discuţiile au deviat de la temele iniţiale, cum ar fi cea a reducerii contribuţiilor, deşi era una din cele principale.

"Discuţiile purtate, ieri, la Cotroceni au deviat de la temele iniţiale, problema reducerii contribuţiilor nefiind amintită nici măcar de sindicate", a declarat ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

Păcuraru s-a arătat surprins de faptul că nimeni nu a mai insistat pe reducerea contribuţiilor suportate de angajaţi, deşi aceasta era una din temele principale de discuţie.

Totodată, el a spus că preşedintele Băsescu s-a arătat favorabil menţinerii etapelor de reducere a contribuţiilor.

 

Fără obiect.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că întâlnirea a fost fără obiect, în condiţiile în care legile bugetelor au fost promulgate, iar de solicitările sindicaliştilor s-a ţinut deja cont.

Vosganian a spus că reprezentanţii Guvernului au venit ieri la Cotroceni în urma invitaţiei primite pentru a discuta "o scrisoare trimisă de importantele centrale sindicale cu privire la unele solicitări ce priveau legea bugetului de stat şi bugetul asigurărilor sociale".

"În opinia noastră, această întâlnire, pornind de la această scrisoare, a fost una fără obiect, pentru că nu doar faptul că cele două legi - bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale - au fost deja promulgate, dar în cadrul celor două au fost incluse prevederi care îndeplineau aceste solicitări", a spus Vosganian.

Întrebat ce părere are despre faptul că liderii sindicali nu împărtăşesc entuziasmul reprezentanţilor Guvernului pe tema bugetului pe 2008, Vosganian a răspuns: "Nu este vorba despre entuziasm, este vorba de lege, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul de stat au fost votate de Parlament şi ele, până la o eventuală modificare, tot cu putere de lege, sunt obligatorii. Nu cred că ceea ce ne caracterizează la Ministerul Economiei şi Finanţelor este entuziasmul, cât responsabilitatea, şi sunt convins că această responsabilitate este comună: a sindicatelor, patronatelor şi Guvernului".

El a ţinut să sublinieze că nu înţelege ce tip de solicitări mai există câtă vreme cele deja formulate au fost soluţionate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impresii diferite după întâlnirea guvern-sindicate mediată de Băsescu.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Impresii diferite după întâlnirea guvern-sindicate mediată de Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte