Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2008 - Anul XIII, nr. 3 (3684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste cinci mii de apeluri rezolvate de serviciile de ambulanţă

Serviciile de Ambulanţă din toată ţara au rezolvat peste 5.100 de apeluri, pe care le-au recepţionat în zilele de joi şi vineri, iar Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a reactivat linia gratuită pentru situaţii de urgenţă, 0 800 800 187, informează Comandamentul de urgenţă al MSP.

Comandamentul de urgenţă al Ministerului Sănătăţii Publice a evaluat situaţia urgenţelor medicale la nivel naţional pentru perioada 3-4 ianuarie 2008, ca urmare a primelor date raportate de către Autorităţile de Sănătate Publică din teritoriu.

Astfel, la nivel naţional a fost identificat un număr de 2.022 de bolnavi dializaţi care necesită transport la unităţile sanitare şi peste 13.100 de bolnavi cronici cu afecţiuni care necesită monitorizare permanentă.

De asemenea, sunt 6.185 de gravide luate în evidenţă care prezintă un risc sau sunt în ultima lună de sarcină, peste 1.200 de copii cu diverse afecţiuni care necesită o monitorizare permanentă şi peste 30.000 de persoane vârstnice cu nevoi speciale sau persoane dependente fizic luate în evidenţă medicală.

La nivel naţional a fost raportat un număr de 734 de cabinete medicale de familie unde se asigură permanenţa, iar serviciile de ambulanţă au rezolvat peste 5.100 de apeluri pe care le-au recepţionat, în ultimele două zile.

Recomandări.

Specialiştii Ministerului Sănătăţii Publice recomandă populaţiei să urmeze recomandările medicilor în perioada în care se înregistrează temperaturi extrem de scăzute. Recomandările se referă la evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, iar dacă acest lucru este necesar se recomandă folosirea de mijloace de protecţie adecvate(căciuli, mănuşi etc).

De asemenea, medicii recomandă consumul unei alimentaţii bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe şi legume, evitarea consumului de băuturi alcoolice, precum şi acordarea unei atenţii speciale copiilor şi evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate.

În plus, specialiştii îndeamnă populaţia să evite transportarea celor mici pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Atenţie la degerături!

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, sunt sfătuite să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi scăzute şi să asigure încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Medicii recomandă şi evitarea expunerii prelungite a extremităţilor la temperaturi scăzute, acest lucru putând duce la producerea degerăturilor, caz în care este recomandatã consultarea unui medic.

Potrivit MSP, a fost reactivată şi linia gratuită pentru situaţii de urgenţă, care funcţionează în fiecare zi, între orele 9.00- 18.00, la numărul 0 800 800 187, cetăţenii putând suna pentru a semnala cazuri de urgenţe medicale şi pentru a afla de la medici recomandările din această perioadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste cinci mii de apeluri rezolvate de serviciile de ambulanţă.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste cinci mii de apeluri rezolvate de serviciile de ambulanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele economice la cuptor 30-35 bucăţi - 65 minute 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)2 morcovi mari4 cepe mari2 căţei de usturoi1 leg. mărar1 leg. pătrunjel6-7 felii  de pâine3 ouă ± sare, piper Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe... Citeşte