Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cadouri de protocol la Senat

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a primit, în anul 2007, mai multe cadouri de protocol, printre tablouri, albume de artă, vaze sau bibelouri aflându-se şi cadouri moderne, precum un player multimedia marca AIGO şi o cameră video miniaturizată.

Potrivit unei statistici publicate pe pagina de Internet a Senatului, senatorii au primit, în sesiunile legislative din anul 2007, 72 de cadouri, cu titlu gratuit, cu prilejul acţiunilor de protocol efectuate în activitatea parlamentară.

Vacăroiu, cel mai cadorisit.

Astfel, preşedintele Nicolae Văcăroiu a primit cele mai multe cadouri de protocol în 2007, printre bunurile declarate pe site-ul Senatului şi pe care acesta a decis să le păstreze aflându-se o faţă de masă brodată, din pânză de in, cu 8 şerveţele de masă, estimată la valoarea de 104 euro, un platou de argint, cu stema Republicii Elene (156 de euro) sau două scrumiere, de porţelan şi de aluminiu, estimate la valoarea de 128 de euro.

Nicolae Văcăroiu a mai primit în 2007 şi o sabie din oţel, cu mânerul şi teaca placate cu aur cizelat, decorate cu motive arabe (183 euro), o floare ornamentală, din argint filigranat, de 73 grame, care valorează 112 euro, sau un platou de argint (380 gr), gravat în centru cu un porumbel al păcii, estimat la 284 de euro, pentru acesta preşedintele Senatului plătind instituţiei diferenţa de valoare, legea stipulând că valoarea maximă pentru cadourile primite de demnitari şi pe care aceştia le pot păstra este de 200 de euro.

Văcăroiu nu a primit doar cadouri simbolice, ci şi cadouri mai practice, printre acestea aflându-se un player multimedia marca AIGO (MP4, MP, F 335), în valoare de 350 de euro, pentru păstrarea căruia acesta a plătit diferenţa de valoare, dar şi o cameră video miniaturizată, model TCL DV 007, estimată la 195 de euro.

Fructiere, tablouri, cravate.

Dacă majoritatea cadourilor aflate în statistica prezentată pe site-ul Senatului sunt ale preşedintelui Nicolae Văcăroiu, în tabel apar şi câteva cadouri primite de alţi senatori.

Astfel, senatorul PSD Ion Iliescu a primit o fructieră cu picior central, din sticlă tip cristal, însoţită de două boluri din acelaşi material, estimată la preţul de 327 de euro, dar care a rămas în patrimoniul instituţiei.

Liderul PSD Mircea Geoană a primit un etui cu două cravate, având însemnele landului german Hessa (75 de euro), iar senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă un suport pentru creioane din lemn, cu ceas electronic de birou, estimat la 15 euro.

Fostul senator UDMR Valentin Zoltan Puşcaş, actual judecător la Curtea Constituţională, a primit un spic de grâu din argint, de 20 de grame, montat pe un suport pluşat (48 de euro).

Senatorul PRM Valentin Dinescu a primit cadou în 2007, potrivit documentului prezentat pe site-ul Senatului, un tablou "având în centru o corabie cu vele, din argint", estimat la 119 euro, iar colegul său social-democrat Cristian Diaconescu a primit tot cu un tablou "având în centru o floare de ibiscus din argint filigranat" (119 euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadouri de protocol la Senat.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadouri de protocol la Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte