Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2007 - Anul XII, nr. 308 (3676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Puţini politicieni la comemorarea eroilor revoluţiei

Aproape 200 de persoane, revoluţionari şi rude ale acestora s-au strâns, ieri la amiază, la troiţa din Piaţa Universităţii pentru a-şi aduce aminte de cei care au murit în urmă cu 18 ani la revoluţia care a schimbat regimul politic în România.

Zeci de coroane de flori roşii - semnate de numeroasele asociaţii care reprezintă revoluţionarii, de politicieni precum preşedintele Traian Băsescu sau de Ion Iliescu, fostul preşedinte, care crede că "eroii revoluţiei trebuie să aibă parte de glorie eternă" - au înconjurat troiţa de la Universitate ridicată în memoria revoluţionarilor.

Manifestarea, organizată de Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, a început cu Marşul Eroilor, pe care au defilat membri ai Gărzii de Onoare, apoi a urmat o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoţi militari.

Cel mai emoţionant moment - unde câţiva oameni şi-au manifestat vizibil dorul şi durerea cu lacrimi şi roşeaţă în obraji - a fost marcat de intonarea melodiei lui Valeriu Sterian "Vino Doamne", după care doi reprezentanţi ai Asociaţiei 21 Decembrie au recitat poezii despre suferinţele, amintirile şi nemulţumirile revoluţionarilor, ţinând în mâini lumânări şi făcând semnul victoriei.

Un bătrânel înfăşurat în drapel, câţiva care purtau în piept o bentiţă subţire cu steagul României, alţii cu insigne de revoluţionar - sunt cei care au dat "culoare" evenimentului, la care au participat doar câteva zeci de oameni, reuniţi la locurile din zona Universităţii care mai amintesc de momentele dureroase ale revoluţiei.

Printre oficialii prezenţi la manifestările organizate la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, la Crematoriul "Cenuşa" şi în Piaţa Universităţii s-au numărat ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, şeful Cancelariei premierului, Dorin Marian, viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu, senatorul Marius Marinescu şi generalul Dan Voinea, procuror la secţia Parchetelor Militare, cel care a instrumentat dosarele Revoluţiei şi Mineriadelor.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a spus că nu se aştepta să vină mai multe persoane şi că cei care au venit îi în acest an sunt cei care au participat şi în anii trecuţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puţini politicieni la comemorarea eroilor revoluţiei.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puţini politicieni la comemorarea eroilor revoluţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Culmea cinismului! trimis de
(23 dec 2007, 10:31:41
La Universitate s-a dus principalul vinovat, iar la Cimitirul Eroilor cel care l-a facut scapat! Doamne, �n ce fel de tara traim?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şalău pane cu cartofi şi conopidă 4 porţii – 50 minute  700g file de şalău 4 cartofi mari 1 conopidă potrivită 150ml ulei 2 ouă 3 linguri făină un vârf de cuţit şofran 2 cepe 1 leg. pătrunjel ± sare, piper ... Citeşte