Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2007 - Anul XII, nr. 297 (3666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Taximetriştii ameninţă cu blocarea circulaţiei

Taximetriştii ameninţă că vor declanşa ample proteste, mergând până la blocarea circulaţiei în Capitală şi reşedinţele de judeţ, dacă autorităţile nu găsesc soluţii la revendicările lor, apreciind că normele de aplicare a Legii taximetriei sunt "în total dispreţ faţă de taximetrişti".

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPORTRT), Remus Nedelcu, dacă autorităţile nu vor soluţiona cererile taximetriştilor, în 17 ianuarie 2008 vor fi declanşate proteste la nivel naţional, mergând până la blocarea punctelor cheie în Capitală şi reşedinţele de judeţ.

"Urmarea faptului că ANPORTRT se pare că nu reprezintă un partener de dialog pentru autorităţile competente, considerăm deschis conflictul social şi în data de 17 ianuarie 2008 vom declanşa ample proteste la nivel naţional şi la nivelul Municipiului Bucureşti, mergând până la blocarea punctelor cheie în Capitală şi reşedinţele de judeţ. Sperăm ca măcar în al 12-lea ceas Guvernul şi ministerele de resort să nu mai trateze taximetria ca pe o Cenuşăreasă şi să ne considere parteneri egali de dialog, altfel răspunderea consecinţelor protestului nostru va reveni exclusiv Guvernului României", arată Remus Nedelcu.

Norme cu cântec.

În legătură cu normele metodologice de aplicare a Legii taximetriei elaborate de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Remus Nedelcu spune că acestea sunt în dispreţ total faţă de taximetrişti şi că nu s-a ţinut cont de cerinţele lor.

"Constatăm cu surprindere că în ultimul timp autorităţile de resort ajung să nu mai ţină cont de cerinţele noastre, dar nici de realităţile de zi cu zi. Am fost consultaţi cu privire la normele MIRA, dar observăm că nu s-a ţinut cont de cerinţele noastre, normele fiind în total dispreţ faţă de taximetrişti. De asemenea, constatăm că pe site-ul Ministerului Transporturilor a apărut o propunere de proiect pe care o considerăm de-a dreptul aberantă, propunere la care nici măcar nu am fost consultaţi", a mai spus preşedintele ANPORTRT.

Protest spontan în capitală.

Aproximativ 200 de taximetrişti bucureşteni s-au adunat, ieri dimineaţă, în faţa Primăriei Capitalei, pentru a cere să le fie eliberate peste trei sute de autorizaţii individuale de funcţionare, ultimul protest de acest fel având loc la sfârşitul săptămânii trecute. Protestatarii cer sosirea unui mediator din partea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, pentru lămurirea prevederilor noii legislaţii din domeniu.

Reprezentanţii taximetriştilor bucureşteni au avut, iero, o discuţie "informală" cu directorul Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte, în cadrul căreia au aflat că vor primi autorizaţii individuale doar 132, în condiţiile în care sunt peste 300 de cereri în acest sens.

Discuţii şi dezbateri.

Normele de aplicare a Legii 265/2007 a taximetriei au intrat în vigoare în 3 decembrie, după publicarea lor în Monitorul Oficial. La elaborarea Normelor de aplicare a Legii taximetriei, reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) au avut mai multe discuţii cu sindicatele şi patronatele din domeniu, documentul fiind supus dezbaterii publice în a doua jumătate a lunii octombrie.

La începutul lunii octombrie taximetriştii au manifestat în Capitală, solicitând Primăriei Capitalei să respecte Legea 265/2007, să le acorde autorizaţia în nume propriu şi să nu mai permită firmelor să exercite presiuni asupra taximetriştilor care şi-au cumpărat maşini şi lucrează pentru societăţile din domeniu.

Cu două săptămâni în urmă, aproximativ două sute de taximetrişti au participat la un protest spontan în faţa sediului MIRA, cerând publicarea de urgenţă în Monitorul Oficial a normelor de aplicare a Legii taximetriei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetriştii ameninţă cu blocarea circulaţiei.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taximetriştii ameninţă cu blocarea circulaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Broscuţe vesele 2 chifle2 felii mozzarella2 felii ardei gras2 măsline1 linguriţă unt1 lingura paste de tomate2 linguri brânză de vaci1 linguriţă chimen1.2 ceapasare Se amestecă brânza de vaci cu 1 linguriţă unt, chimenul, ceapa... Citeşte