Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2007 - Anul XII, nr. 290 (3660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dorinţă

Miron Cozma vrea să se mute aproape de Bucureşti

Fostul lider al minerilor Miron Cozma, aflat în drum spre Timişoara, la o zi după eliberarea din Penitenciarul Rahova, a luat masa, ieri, împreună cu prietena sa, la un restaurant de la marginea Piteştiului.

Miron Cozma a declarat că Timişoara în acest moment nu mai înseamnă "acasă" pentru el, dar că va ajunge până acolo, intenţionând să se mute însă undeva în apropiere de Bucureşti. Cozma a spus că, din punct de vedere familial, are câteva probleme de rezolvat, inclusiv pe ceea a viitorului domiciliu.

Acasă nu mai e la Timişoara.

"E o chestiune delicată. În primul rând vreau să mă întâlnesc cu copiii mei şi probabil veţi fi surprinşi să aflaţi că acasă pentru mine nu mai înseamnă Timişoara. E foarte bună, dar acum sunt cu prietena mea şi ne vom muta undeva în zona Bucureştiului", a declarat Miron Cozma.

Miron Cozma, care a depus, ieri, o cerere la Poliţia municipiului Petroşani, prin care solicită permisiunea de a tranzita o parte a municipiului pentru a putea ajunge la mormântul părinţilor săi, aflat în oraşul Petrila, a declarat că speră să ajungă şi la locul unde sunt înmormântaţi ai lui.

Despre o eventuală intrare în politică, Miron Cozma a declarat că aceasta "e o temă de meditaţie" pentru el.

Îl va ignora pe Iliescu.

"După cum ştiţi, eu sunt în Acordul Internaţional al Muncitorilor, s-ar putea chiar să plec acolo pentru că cei de la Paris au venit după mine şi la puşcărie şi trebuie să-mi precizez poziţia. Va fi o onoare pentru România să fiu acolo şi este o onoare pentru mine că sunt pe tabloul comitetului internaţional al represiunii unde sunt Nelson Mandela, Gorbaciov, Vaclav Havel şi Lech Walesa, iar din 2005, este şi numele meu trecut acolo. Asta dovedeşte încă o dată «vinovăţia» lui Miron Cozma!", a declarat fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

Totodată, întrebat cum va reacţiona când îl va întâlni pe Ion Iliescu, Miron Cozma a spus că nu doreşte să-l vadă pe fostul preşedinte al României.

"Ce să-i zic lui Iliescu? Probabil Justiţia ar trebui să-i facă ceva şi cred că ce mi-a făcut justiţia mie lui Iliescu ar fi trebuit să-i facă. Nu am ce să-i spun. Cu sechelele regimului comunist nu prea am dialog şi nu am avut niciodată. Nu am avut nici măcar pe vremea lui Ceauşescu ", a mai spus Cozma.

Pedeapsa.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a părăsit, ieri, vila din oraşul Voluntari, unde a stat după ce, cu o zi din urmă, a fost eliberat din Penitenciarul Rahova, îndreptându-se spre Timişoara, unde locuieşte fiul său.

Înainte de a părăsi localitatea ilfoveană, Cozma, care are interdicţie să intre în Bucureşti timp de cinci ani, a trecut pe la Poliţia Voluntari, pentru a nu exista nici un fel de probleme cu Serviciul de Evidenţă a Persoanelor.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a executat zece ani din cei 18 la câţi a fost condamnat. Miron Cozma va sta la Timişoara în casa pe care fiul său, Daniel Cozma, o are într-un cartier de lux, unde mai au proprietăţi şi fotbaliştii Cristi Chivu şi Cosmin Contra.

Interzis în capitală.

Miron Cozma are interdicţie pentru o perioadă de cinci ani de a intra în Bucureşti şi Petroşani, el comentând această măsură complementară dispusă de instanţa supremă în februarie 1999, când l-a condamnat la 18 ani de detenţie pentru mineriada din septembrie 1991, soldată cu căderea Guvernului Petre Roman. Cozma a afirmat că există o decizie a Curţii Europene de la Strasbourg privind încălcarea dreptului la circulaţie, astfel că intenţionează să conteste măsura impusă de instanţa supremă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miron Cozma vrea să se mute aproape de Bucureşti.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miron Cozma vrea să se mute aproape de Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui Umplut 4 porţii  90 minute 1 pui 100ml ulei200g ficăţei de pui150g caşcaval4 linguri pesmet1 ou1 linguriţă rasă scorţişoară pudră4 cuişoare2 fire rozmarin1 lămâie± sare, piper Curăţă puiul, pârleşte-l la... Citeşte