Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2017 - Anul XXII, nr. 10 (6426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vaci mari cât elefanţii ar putea hoinări, în curând, prin Europa!

Aproape la fel de înalţi ca elefanţii, bourii au păscut timp de 250.000 de ani, până la dispariţia lor, în 1627. Dar povestea lor s-ar putea să nu se termine aici: oamenii de ştiinţă sunt aproape de a readuce „supervaca”, cândva cel mai mare mamifer terestru din Europa, relatează CNN.

În căutarea de erbivore pentru a menţine suprafeţele de teren cu risc de a deveni sterpe, geneticienii au început să împerecheze descendenţii de bour cu rase de bovine similare, în 2008, şi au constatat că ar putea „produce animale mult mai aproape de bour decât ne-am fi aşteptat”, spune Ronald Goderie de la Tauros Project.

Experţii au prezis un substitut „aproape 100%” în şapte generaţii, în jur de 2025. Dar animale de a patra generaţie deja au fost introduse în Croaţia, Spania, Portugalia, Republica Cehă şi România, cu rezultate „foarte promiţătoare”. „Noi vedem un progres nu numai în aspect şi comportament, ci şi în de-domesticirea animalelor”, spune Goderie, subliniind că o turmă a învăţat să se apere de lupi.

Speranţa este că acestea vor deveni parte a ecosistemului pentru menţinerea terenurilor pentru alte animale. Dar nu toată lumea crede ca aceasta este o mare idee.

Un reprezentant al Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii spune că este neclar „dacă pădurile din zonele umede, cum sunt cele unde bourii obişnuiau să trăiască, mai există, dacă ar avea un impact negativ asupra plantelor sau animalelor sălbatice sau domestice, şi dacă ar putea pune în pericol oamenii”. Într-adevăr, un fermier britanic a trebuit să ucidă unele dintre vitele lui cu descendenţă din bouri, în 2015, pentru că au încercat să omoare oameni, scria Independent. Această specie, cu toate acestea, a venit dintr-un program de creştere nazist, care a folosit bovine de luptă spaniole.

Autor: Arden Dier - FOX NEWS (SUA), 11 ianuarie 2017

Surse: www.rador.ro, www.antenasatelor.ro
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaci mari cât elefanţii ar putea hoinări, în curând, prin Europa!.
 Vizualizări articol: 15590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vaci mari cât elefanţii ar putea hoinări, în curând, prin Europa!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei