Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În Mexic, lupta contra obezităţii se mută la şcoală

Mexicanii, campionii lumii în ceea ce priveşte consumul de băuturi carbogazoase şi ocupanţii locului secund în topul obezităţii, după SUA, vor învăţa de la copiii lor să se hrănească corect, ministerul Educaţiei publice din această ţară demarând o campanie în acest sens, informează AFP.

Ministerul mexican al Educaţiei publice, cu sprijinul mai multor ambasade străine, a lansat o campanie în şcoli, care are ca scop modificarea obiceiurilor alimentare ale copiilor mexicani, ocupanţii primului loc în topul obezităţii din America latină.

"În Mexic, din cauza alimentaţiei proaste, din cauza proastelor obiceiuri precum sedentarismul, consumul redus de apă, excesului de grăsimi şi zahăr din alimentaţie", obezitatea a devenit o problemă de sănătate publică şi o preocupare importantă pentru autorităţi, spune nutriţionistul Tamara Vera.

Campania a fost organizată, pentru al doilea an consecutiv în Mexic, în 124 de şcoli. Campania "Săptămâna gustului" are ca model evenimentul omonim iniţiat în Franţa în anii 1990. Maeştri bucătari se deplasează în şcoli pentru a ajuta elevii să-şi dezvolte cunoştinţele în materie de papile gustative cu ajutorul unor produse proaspete, mai ales fructe şi legume.

Campania vizează "să ofere copiilor dorinţa de a mânca alimente sănătoase şi de a-şi regăsi interesul pentru gusturile naturale şi simple", spune ambasadorul Franţei în Mexic, Elisabeth Beton Delègue.

Regimul tradiţional mexican bazat înainte pe porumb şi legume s-a transformat în ultimii ani, fiind dominat în prezent de alimente procesate şi prăjite. Standurile cu mâncare instalate la colţurile străzii oferă, la preţuri mici, tortillas (lipii din porumb sau grâu) cu umpluturi savuroase, dar foarte grase.

De asemenea, în Mexic se consumă cele mai multe băuturi gazoase - 163 de litri pe cap de locuitor/ pe an -, potrivit unei organizaţii independente, El Poder del Consumidor. Adică cu 40% mai mult decât ocupantul locului al doilea în topul consumatorilor de băuturi carbogazoase, SUA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Mexic, lupta contra obezităţii se mută la şcoală.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Mexic, lupta contra obezităţii se mută la şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei