Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2011 - Anul XVI, nr. 246 (4844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi cere Olandei flexibilizarea poziţiei pe Schengen şi critică restricţiile pentru muncitori

Ministrul Teodor Baconschi i-a transmis ambasadorului olandez, Tanya van Gool, că Bucureştiul cere flexibilizarea poziţiei privind aderarea la Schengen, şeful diplomaţiei spunând pe de altă parte că restricţiile suplimentare impuse muncitorilor români în Olanda sunt fără fundament economic.

Mesajele au fost transmise de ministrul Teodor Baconschi, luni, când a primit-o pe Tanya van Gool, cu prilejul încheierii misiunii acesteia ca ambasador al Olandei la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat MAE, principala temă de discuţie a celor doi diplomaţi a fost aderarea României la Spaţiul Schengen. Ministrul Baconschi a evidenţiat relaţiile bune existente între cele două state, în special în domeniul economic, solicitând însă flexibilizarea poziţiei autorităţilor olandeze în procesul de aderare a României la Spaţiul Schengen.

Principalul argument prezentat de Baconschi a fost necesitatea respectării de către Olanda a angajamentelor şi regulilor europene, "în special în contextul actual, dominat de lipsa de încredere în viitorul UE şi de accentuarea tendinţelor centrifuge", susţine MAE.

"România a acţionat responsabil şi european şi solicită o atitudine similară din partea factorilor de decizie olandezi", a arătat ministrul Teodor Baconschi, potrivit comunicatului citat.

Totodată, Teodor Baconschi a subliniat caracterul excepţional al opoziţiei Olandei, pe fondul existenţei unei majorităţi favorabile României la nivelul statelor membre Schengen.

El şi-a exprimat speranţa că blocajul politic existent va fi depăşit prin iniţierea unui dialog capabil să genereze soluţii. În acest context, ministrul Baconschi a solicitat organizarea de consultări deschise şi pragmatice, alături de Bulgaria şi cu parteneri europeni precum Franţa şi Germania, pentru stabilirea unui calendar ferm al aderării.

El a apreciat că apropiata vizită a premierului olandez, Mark Rutte, la Bucureşti, în perioada 31 octombrie - 1 noiembrie, ar putea da semnalul acestei disponibilităţi, bazată pe buna-credinţă a celor două părţi şi pe numeroasele proiecte de interes comun.

Pe de altă parte, potrivit MAE, ministrul Baconschi a exprimat preocuparea faţă de restricţiile suplimentare pentru accesul muncitorilor români pe piaţa muncii din Olanda, apreciind că acestea nu sunt fundamentate pe realităţile economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi cere Olandei flexibilizarea poziţiei pe Schengen şi critică restricţiile pentru muncitori.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi cere Olandei flexibilizarea poziţiei pe Schengen şi critică restricţiile pentru muncitori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei