Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin de 1,6 milioane de euro, pentru organizarea de festivaluri audiovizuale europene

O sumă de 1,6 milioane de euro va fi alocată, prin intermediul programului Media al Uniunii Europene, pentru organizarea de festivaluri audiovizuale europene, potrivit unui comunicat postat pe site-ul www.media-romania.eu.

Această schemă de finanţare se adresează organismelor europene cu sediul într-una dintre ţările membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European care participă la programul Media 2007 (Islanda, Liechtenstein, Norvegia), dar şi în Elveţia şi Croaţia, organisme care sunt deţinute în majoritate de către cetăţeni provenind din aceste ţări.

Fondurile vor fi alocate pentru organizarea unor festivaluri audiovizuale ale căror acţiuni contribuie la facilitarea şi încurajarea promovării şi circulaţiei operelor audiovizuale şi cinematografice europene în cadrul manifestărilor comerciale, târgurilor profesionale şi festivalurilor audiovizuale în Europa şi în lume, în măsura în care aceste evenimente pot juca un rol important în promovarea operelor europene şi în crearea unei reţele de profesionişti.

De asemenea, fondurile vor fi alocate şi pentru îmbunătăţirea accesului la operele audiovizuale europene pentru publicul european şi internaţional.

Pentru ca proiectele să fie eligibile, programul festivalurilor finanţate trebuie să conţină cel puţin 70% opere europene, provenind din cel puţin 10 ţări participante la programul Media.

Bugetul estimativ total alocat cofinanţării proiectelor se ridică la 1.600.000 euro (sub rezerva adoptării bugetului pe 2012). Ajutorul financiar nu poate depăşi 50% din totalul costurilor eligibile. Nivelul maxim al unei subvenţii este de 75.000 de euro.

Termenul limită de depune a solicitărilor este 31 octombrie 2011 (pentru proiectele care încep în perioada 1 mai 2012 - 31 octombrie 2012) şi 30 aprilie 2012 (pentru proiectele care încep în perioada 1 noiembrie 2012 - 30 aprilie 2013).

Programul Media al Uniunii Europene sprijină în fiecare an 300 de proiecte noi de film european, iar jumătate din filmele europene care rulează în cinematografe apar cu sprijinul acestui program.

Bugetul Programului Media pentru perioada 2007 - 2013 este de aproximativ 755 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin de 1,6 milioane de euro, pentru organizarea de festivaluri audiovizuale europene.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprijin de 1,6 milioane de euro, pentru organizarea de festivaluri audiovizuale europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei