Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un satelit american va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie

Un satelit american va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie, într-o regiune ce nu a fost deocamdată identificată, au anunţat cercetătorii de la NASA, vineri, precizând că riscul pentru populaţie este "infim", deoarece cea mai mare parte a dispozitivului va arde la intrarea în atmosferă.

Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) este un satelit cu o lungime de 10 metri ce cântăreşte aproape şase tone, informează AFP. El a fost plasat pe orbită în 1991 de naveta Discovery cu misiunea de a studia atmosfera înaltă a Terrei.

UARS şi-a încheiat misiunea în 2005 şi, din cauza lipsei de combustibil, va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie, se afirmă pe site-ul oficial al NASA.

"Deşi o mare parte a satelitului se va sparge în multe bucăţi, la intrarea în atmosferă, nu toate resturile vor arde", au declarat savanţii americani, precizând că este imposibil la această dată să se prevadă locul unde vor cădea aceste deşeuri spaţiale.

Agenţia spaţială americană a explicat că acest satelit va cădea pe Terra într-o zonă situată între 57 de grade latitudine nordică şi 57 de grade latitudine sudică, o suprafaţă care acoperă o mare parte din Terra.

Până în prezent, "nu a existat niciodată confirmarea producerii vreunui accident provocat de un dispozitiv spaţial la reintrarea acestuia în atmosferă", au adăugat specialiştii americani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un satelit american va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un satelit american va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei