Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avocaţii medicului lui Michael Jackson cer izolarea juraţilor în timpul procesului

Avocaţii lui Conrad Murray, medicul acuzat de uciderea involuntară a lui Michael Jackson, al cărui proces va începe în septembrie, au cerut ca juraţii să fie izolaţi pe tot parcursul audierilor în acest caz, a anunţat, vineri, Curtea Superioară din Los Angeles.

Într-o solicitare adresată judecătorului Michael Pastor, însărcinat cu acest caz, avocaţii lui Murray îşi motivează cererea prin faptul că acest proces va fi unul dintre cele mai mediatizate din istorie.

"Este necesar să se izoleze juriul pentru ca acesta să nu sufere nici o influenţă exterioară şi să se garanteze acuzatului un proces corect şi un juriu imparţial ", au explicat avocaţii Edward Chernoff şi Nareg Gourjian.

Solicitarea va fi analizată de Pastor în timpul unei audieri care va avea loc pe 25 august.  În iulie, judecătorul a spus că nu este favorabil ideii de izolare a juriului, estimând că nu este necesar acest lucru şi că instanţa nu dispune de mijloacele financiare pentru a o face pe parcursul celor şase săptămâni cât va dura procesul.

Selecţia juraţilor va începe pe 8 septembrie, iar audierile în acest proces - pe 26 septembrie.

Conrad Murray este cercetat pentru omucidere involuntară în cazul morţii cântăreţului Michael Jackson, supranumit "regele muzicii pop", decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de propofol, un anestezic pe care starul american îl folosea ca somnifer.

La sfârşitul lunii iulie, judecătorul Michael Pastor nu a autorizat vizionarea în cadrul procesului a înregistrărilor video care prezintă repetiţiile starului american, realizate cu câteva zile înainte de decesul acestuia, pentru seria de concerte pe care Michael Jackson urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009.

Acuzarea a considerat că aceste înregistrări aduc dovada faptului că megastarul avea o stare de sănătate bună cu puţin timp înainte de moartea acestuia.

Apărarea s-a opus prezentării acestor imagini, considerând că Michael Jackson avea "mult talent (...) chiar şi în zilele lui proaste" şi că difuzarea înregistrărilor de la repetiţii nu constituie o reprezentare exactă a stării lui de sănătate.

Procesul urma să înceapă pe 9 mai, dar a fost amânat la cererea avocaţilor apărării, care au dorit să pregătească contra-interogatoriul în cazul noilor martori citaţi de avocaţii acuzării.

Potrivit acuzării, Conrad Murray şi-a abandonat pacientul după ce i-a administrat propofol, iar îngrijirile medicale asigurate starului au fost "foarte departe de standardele cerute".

Medicul Murray, care a pledat nevinovat la acuzaţiile ce i-au fost aduse, a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului înainte de moartea acestuia, însă susţine că a făcut acest lucru la cererea expresă a artistului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocaţii medicului lui Michael Jackson cer izolarea juraţilor în timpul procesului.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocaţii medicului lui Michael Jackson cer izolarea juraţilor în timpul procesului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei