Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Renate Weber cere CE o reacţie la decizia "vădit discriminatorie" a Spaniei privind românii

Eurodeputata Renate Weber (PNL, ALDE) solicită Comisiei Europene o reacţie la măsura luată de Spania, privind introducerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români, considerând că decizia este "vădit discriminatorie", se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Sâmbătă, liberala Renate Weber s-a adresat Comisiei Europene, printr-o scrisoare, cerând acestei instituţii o reacţie la măsura "vădit discriminatorie la adresa cetăţenilor unui stat membru UE", precizând că Spania a anunţat, vineri, introducerea de restricţii temporare pe piaţa muncii doar pentru lucrătorii provenind din România.

Coordonatoare ALDE în Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne consideră că această măsură creează un "precedent periculos la nivelul Uniunii" şi solicită Comisiei un răspuns concret cu privire la ce intenţionează să întreprindă în acest caz, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Eurodeputata a adresat patru întrebări, experţii CE trebuind să răspundă dacă există motive suficient de întemeiate pentru a se impune restricţii pe piaţa muncii spaniole cetăţenilor europeni, cum va reacţiona Comisia la măsura vădit discriminatorie la adresa cetăţenilor unui stat membru UE, dacă reintroducerea restricţiilor nu înseamnă şi o gravă încălcare a libertăţii de mişcare în UE şi ce intenţionează să facă Comisia în acest "caz fără precedent".

Scrisoarea a fost trimisă către preşedintele CE, José Manuel Barroso, comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale şi incluziune, László Andor, Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding şi comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström.

Restricţiile pentru muncitorii români, adoptate, vineri, de Guvernul spaniol, au caracter temporar şi vor fi revizuite în funcţie de evoluţia pieţei muncii, se arată într-un comunicat al Executivului de la Madrid.

"Consiliul de Miniştri a aprobat un acord prin care se stabileşte reactivarea - aşa cum prevedea ca fiind posibil şi Acordul din 2008 - a perioadei tranzitorii în ceea ce priveşte accesul românilor pe piaţa spaniolă a muncii. Astfel, cetăţenii români care vor veni la muncă în Spania vor avea nevoie, pentru a fi în legalitate, de o autorizaţie prealabilă emisă pe baza existenţei unui contract de muncă", se arată într-un comunicat al Guvernului de la Madrid.

Potrivit sursei citate, măsura, care are caracter temporar, nu va afecta românii care sunt deja incluşi pe piaţa muncii din Spania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Renate Weber cere CE o reacţie la decizia "vădit discriminatorie" a Spaniei privind românii.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renate Weber cere CE o reacţie la decizia "vădit discriminatorie" a Spaniei privind românii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei