Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru românce dispărute în Panama: Adjunctul Imigrărilor, anchetat pentru trafic de migranţi

Fost director adjunct al Serviciului de Imigrări din Panama este anchetat pentru fapte de trafic de migranţi europeni, femei despre care se crede că sunt aduse pentru practicarea prostituţiei, precum şi pentru dispariţia a şapte dintre acestea, între care patru românce.

Potrivit NewsRoomPanama.com, Ministerul Public din Panama a demarat o investigaţie pe numele lui Jaime Ruiz, fostul director adjunct al Serviciului pentru Imigrări (SI) în legătură cu aprobarea a zece vize pe numele unor femei din diferite ţări europene, între care patru din România, pentru ca acestea să lucreze într-un club de noapte din Amador Causeway.

Despre şapte din cele zece femei nu se ştiu amănunte, potrivit surselor judiciare, citate de publicaţie.

Directorul Serviciului pentru Imigrări, Maria Cristina Gonzalez, care a fost iniţial în vizorul autorităţilor, în legătură cu traficul de imigranţi chinezi, a completat o plângere, joi, pe care a transmis-o cabinetului procurorului general Jose Ayu Prado.

În aceeaşi zi, preşedintele Ricardo Martinelli a semnat demisia directorului adjunct Ruiz. Investigaţiile faţă de acesta au început în luna mai, când directoarea Gonzalez a fost alertată de patronii Clubului Diamantul, din Las Brisas de Amador, Insula Perico, care se plângeau că au pierdut urma a şapte femei care au intrat în ţară cu vize semnate de fostul director adjunct Ruiz.

Fetele intraseră în ţară ca dame de companie, mai notează sursa citată, care arată că investigaţiile derulate până la acest moment de SI că s-au dat vize în acest caz pentru zece femei, între care patru românce, trei ucrainience, două din Republica Moldova şi Rusia.

Vizele au fost aprobate în luna februarie de ambasadorul Panama în Rusia, Julio Cordova, şi asistentul său Rigoberto Castillo şi au sosit în Panama în 6 martie, după ce Ruiz a semnat şi autorizat vizele ce le permiteau fetelor să stea pe teritoriul ţării şi să lucreze timp de nouă luni.

Permisul de muncă pentru grupul de zece femei a fost prezentat de avocatul Jorge Epifanio Herrera, din partea lui Luis Armando Lescure, reprezentantul legal al Clubului Diamantul. În 25 martie Ruiz l-a informat pe avocatul Epifanio Herrera că permisul a fost avizat pentru zece femei. Investigaţiile au arătat că cele zece femei au semnat un document care atesta că vor locui într-un duplex situat pe Insula Perico.

Se mai ştie, potrivit sursei citate, că femeile au semnat contracte de muncă pentru 350 de dolari pe lună, cu timp de lucru de şapte ore pe zi, şase din şapte zile pe săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru românce dispărute în Panama: Adjunctul Imigrărilor, anchetat pentru trafic de migranţi.
 Vizualizări articol: 307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru românce dispărute în Panama: Adjunctul Imigrărilor, anchetat pentru trafic de migranţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei