Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2011 - Anul XVI, nr. 23 (4621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un Disneyland religios ar putea fi deschis în Polonia

Preotul polonez Tadeusz Rydzyk, fondatorul unui grup media ultra-catolic, Radio Maryja, vrea să deschidă un parc de distracţii cu tematică religioasă la Torun, în nordul ţării, unde îşi are sediul şi trustul, informează thenews.pl.

Rydzyk, care de la începutul anilor '90 a fondat un post de radio, unul de televiziune, un ziar naţional şi o şcoală de jurnalism, la Torun, doreşte să deschidă în acest oraş şi un parc de distracţii, care va cuprinde o biserică, hoteluri, aqua park, băi de apă termală, săli de sport şi de conferinţe, magazine şi restaurante.

Proiectul, intitulat "Polonia in Tertio Millennio", va cuprinde şi un port de ambarcaţiuni şi un amfiteatru pe malul râului Vistula, potrivit ziarului Nasz Dziennik, ce face parte din trustul preotului.

Rydzyk vrea ca Polonia in Tertio Millennio să devină principalul centru religios din Polonia şi să eclipseze oraşul vechi de sute de ani Czestochowa, loc de pelerinaj pentru catolici datorită faptului că adăposteşte o icoană cunoscută sub numele "Madona Neagră".

Parcul de distracţii urmează să fie construit lângă Universitatea de Cultură Socială şi Media, ale cărei baze au fost puse tot de Rydzyk.

Costul realizării acestui proiect este estimat la câteva milioane de zloţi, iar Radio Maryja s-a adresat deja ascultătorilor săi pentru a dona bani.

Radio Maryja, condus de preotul romano-catolic Tadeusz Rydzyk, difuzează în mod regulat luări de poziţie naţionaliste şi antisemite şi exercită o influenţă foarte mare în Polonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un Disneyland religios ar putea fi deschis în Polonia.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un Disneyland religios ar putea fi deschis în Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei