Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Washington Post: Dragoş Bucur - un actor excepţional

Dragoş Bucur este elogiat într-o recenzie a filmului "The Way Back", de Peter Weir, din cotidianul american Washington Post, unde este caracterizat drept "un actor excepţional".

Potrivit recenziei, Dragoş Bucur se alătură unei distribuţii de excepţie - din care fac parte şi Colin Farrell şi Ed Harris -, interpretând rolul unui "contabil ager la minte".

"Remarcabili în distribuţia internaţională a filmului sunt Collin Farrell, care joacă rolul unui criminal rus un cuţit mare, şi excepţionalul actor român Dragoş Bucur («Moartea domnului Lăzărescu»), în rolul unui contabil ager la minte", se arată în materialul din Washington Post.

Pelicula "The Way Back", în regia lui Peter Weir, a avut premiera în cinematografele americane pe 29 decembrie 2010, astfel încât să devină eligibilă în cursa pentru Oscar.

Bazat pe romanul "The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom", a lui Slavomir Rawicz, filmul spune povestea unui grup de prizonieri care evadează din gulagul siberian în 1940.

Peter Weir, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori australieni, s-a născut în 1944. După ce şi-a lăsat amprenta asupra Noului Val de cineaşti australieni cu filmele sale - "Picnic la Hanging Rock", "Ultimul val" şi "Gallipoli", Weir a regizat o serie de producţii americane şi internaţionale de succes, cum ar fi "Martorul", "Cercul poeţilor dispăruţi", "Truman Show" şi "Master and Commander: La capătul Pământului".

Dragoş Bucur are 33 de ani, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, şi a început să joace la teatrul Podul, sub îndrumarea profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film. Primele roluri de film au fost în "Marfa şi banii", regizat de Cristi Puiu şi "Furia" lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor din partea Uniunii Cineaştilor din România. Dragoş Bucur a jucat şi în următoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean: "Hârtia va fi albastră" (2006), "Boogie" şi "Marţi, după Crăciun". De asemenea, Bucur a jucat rolul principal în lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu. Tot în regia lui Porumboiu, Dragoş Bucur a mai jucat în scurtmetrajele "Visul lui Liviu" şi "Post telefonic suspendat temporar", urmate de "Apa", în regia lui Constantin Popescu, şi de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, "După ea".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Washington Post: Dragoş Bucur - un actor excepţional.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Washington Post: Dragoş Bucur - un actor excepţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei