Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fabricanţii chinezi fac avere vânzând copii ale inelului de logodnă primit de Kate Middleton

Fabricanţii chinezi fac avere de pe urma anunţului căsătoriei prinţului William al Marii Britanii, vânzând zeci de mii de copii ieftine ale inelului de logodnă primit de Kate Middleton, informează Reuters.

În noiembrie 2010, prinţul William şi logodnica sa, Kate Middleton, au prezentat în faţa camerelor de filmat ale jurnaliştilor britanici inelul cu safir albastru, înconjurat de diamante, care i-a aparţinut mamei prinţului William, prinţesa Diana.

Imediat după acel anunţ, zeci de ateliere şi mici fabrici din oraşul Yiwu din provincia chineză Zhejiang, considerată cea mai mare piaţă en gros din lume pentru o multitudine de produse de mici dimensiuni - creioane, şosete, pahare etc -, au început să producă în serie copii ieftine ale faimosului inel, pentru a acoperi cererea tot mai mare.

Zhou Mingwang, un bijutier local, a declarat că a luat decizia de a fabrica copii ale inelului britanic imediat după anunţul logodnei prinţului William cu Kate Middleton.

"Atunci când şi-au anunţat logodna, am văzut absolut din întâmplare inelul pe internet. Am simţit imediat că acesta are o mare valoare ca suvenir şi că din acest motiv va exista o piaţă destul de bună pentru acest produs", a declarat Zhou Mingwang.

Zhou a precizat, totodată, că atelierul pe care îl conduce a decis să posteze imediat o fotografie a produsului său pe site-ul Alibaba.com - cel mai mare site de comerţ online din China. La scurt timp după aceea, cererile au început "să curgă".

Bijutierul chinez oferă patru modele diferite inspirate din inelul original britanic, ce prezintă mici diferenţe de design şi de culori.

Cel mai ieftin este confecţionat din acril şi un aliaj metalic, iar cel mai valoros din această gamă este fabricat din zirconiu şi cupru, acoperit cu un strat subţire de argint.

Fabricile şi atelierele chinezeşti care produc copii ale inelului operează cu bună ştiinţă o serie de mici modificări în ceea ce priveşte dimensiunile şi designul copiilor, pentru a evita eventuale procese intentate pentru încălcarea drepturilor de marcă.

Inelul oferit de prinţul William logodnicei sale, Kate Middleton, are o valoare estimată la 30.000 de lire sterline (46.820 de dolari), dar produsele contrafăcute provenind din atelierele chinezeşti se vând pe internet la preţuri cuprinse între 3 yuani (45 de cenţi) şi 50 de yuani (7,5 dolari).

Comenzile sunt tot mai numeroase, iar producătorii chinezi sunt contactaţi în fiecare zi de clienţi din SUA, Marea Britanie şi multe ţări din Europa de Vest.

În afară de inelele de logodnă, atelierele chinezeşti produc şi alte obiecte care au legătură cu apropiata căsătorie a prinţului William - ceşti, farfurii şi brelocuri - gravate cu numele cuplului sau având aplicată fotografia cuplului regal.

Prinţul William şi Kate Middleton, care s-au cunoscut pe când erau studenţi la Universitatea St. Andrews din Scoţia, au o relaţie de aproape 10 ani, marcată de câteva despărţiri şi reîmpăcări.

William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fabricanţii chinezi fac avere vânzând copii ale inelului de logodnă primit de Kate Middleton.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fabricanţii chinezi fac avere vânzând copii ale inelului de logodnă primit de Kate Middleton0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei