Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 ian 2011 - Anul XVI, nr. 9 (4607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bjork a organizat un protest sub forma unui "maraton" de karaoke

Cântăreaţa Bjork a organizat în weekendul trecut un "maraton" de karaoke, desfăşurat pe durata a trei zile, pentru a protesta faţă de preluarea unei companii islandeze de către un concern canadian, informează contactmusic.com.

Grupul coordonat de interpreta islandeză, intitulat The Voice of the Nation, a organizat un concurs de karaoke la Reykjavik, pentru a protesta faţă de preluarea companiei energetice islandeze Icelandic de către grupul canadian Magma Energy.

Organizatorii acestui "maraton" de karaoke au elaborat, totodată, o petiţie, ce a fost semnată de peste 46.000 de persoane, depăşind astfel numărul minim de semnături necesare (35.000, reprezentând 10% din totalul populaţiei) pentru a forţa guvernul islandez să îşi reconsidere poziţia faţă de preluarea acestei companii de interes naţional.

Maratonul de karaoke a fost organizat în weekendul trecut, pentru a coincide cu Threttandinn, o sărbătoare tradiţională islandeză. Potrivit legendelor din folclorul islandez, elfii şi alte creaturi supranaturale coboară în acele zile pe Pământ pentru a cânta şi dansa alături de oameni.

În cadrul acestui eveniment, Bjork a interpretat un cântec popular islandez în duet cu politicianul Omar Ragnarsson şi a cântat apoi, singură, un cover al piesei "Love Will Tear Us Apart" al grupului Joy Division.

În urma acestei investiţii, Magma Energy va deţine 98% din acţiunile deţinute de HS Orka - compania care produce 9% din totalul energetic al Islandei - şi va deveni astfel cea mai mare companie străină din Islanda, după criza din 2008, când economia acestei ţări insulare a fost la un pas de a intra în colaps.

Bjork este o cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi producătoare muzicală islandeză, considerată drept una dintre cele mai talentate şi mai versatile interprete ale generaţiei sale. De-a lungul carierei, Bjork a lansat şapte albume de studio şi a compus coloana sonoră pentru două lungmetraje. Cunoscută pentru vocea ei expresivă de soprană, Bjork a inclus în muzica ei numeroase influenţe provenind din stiluri muzicale diferite, precum pop, rock alternativ, jazz, muzică ambientală, muzică electronică, folk şi trip-hop, artista islandeză fiind celebră, totodată, pentru costumele excentrice pe care le poartă pe scenă şi pentru originalitatea videoclipurilor sale. Bjork a primit 13 nominalizări la premiile Grammy şi alte două pentru Globurile de Aur. Pentru rolul din filmul "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier, artista islandeză a primit trofeul acordat celei mai bune actriţe într-un rol principal la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2000. Cel mai recent album al cântăreţei se numeşte "Volta" şi a fost lansat în 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bjork a organizat un protest sub forma unui "maraton" de karaoke.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bjork a organizat un protest sub forma unui "maraton" de karaoke0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei