Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2010 - Anul XV, nr. 303 (4594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvernul canadian: Moş Crăciun este cetăţean canadian şi pilot profesionist

Moş Crăciun este canadian şi locuieşte în Arctica, a proclamat, miercuri, Guvernul din Ottawa, care a anunţat pe un ton serios că i-a acordat acestuia un certificat de cetăţenie şi a efectuat inspecţia tehnică a săniuţei roşii pe care Moşul o va conduce în noaptea de vineri, în periplul său anual.

Potrivit AFP, Jason Kenney, ministrul canadian al Cetăţeniei, Imigraţiei şi Multiculturalismului, a profitat de ceremonia de acordare a cetăţeniei canadiene pentru 100 de persoane, organizată în Calgary, pentru a reafirma că Moş Crăciun este de naţionalitate canadiană.

Fără să se desprindă total de "limba de lemn" oficială, ministrul canadian i-a urat lui Moş Crăciun "mult succes în activităţile sale" şi l-a asigurat, printr-un comunicat oficial, că, "în calitate de cetăţean canadian care locuieşte în nordul ţării, va putea să revină fără niciun fel de probleme în Canada după ce îşi va fi încheiat călătoria în jurul lumii".

Prin aceste declaraţii, guvernul condus de Stephen Harper riscă astfel să declanşeze furia finlandezilor. În opinia lor, simpaticul Moş în costum roşu trăieşte "oficial" în această ţară scandinavă - mai precis în Laponia, în cătunul Rovaniemi, foarte aproape de Cercul polar.

Însă, în opinia Guvernului de la Ottawa, nu există niciun dubiu. Organismul care reglementează traficul aerian, Nav Canada, a anunţat că "o sursă anonimă de la Pol" a prezentat autorităţilor planul de zbor al "unei aeronave de culoare roşie, de tipul unei sănii, trasă de nouă reni", care va pleca de la Polul Nord şi va face escale "în casele tuturor copiilor cuminţi din lume".

La rândul său, ministerul Transporturilor a continuat această sarabandă a declaraţiilor oficiale, confirmând, pe un ton la fel de serios, faptul că Moş Crăciun "a trecut testul de pilotaj şi este pregătit încă o dată pentru a distribui cadourile sale".

În acelaşi spirit declarativ, un inspector al companiei Transports Canada a mers la Polul Nord pentru a inspecta sania lui Moş Crăciun, care este echipată de acum înainte cu un sistem GPS. Inspectorul canadian a verificat atelajul, trenul de aterizare şi, bineînţeles, nasul renului Rudolf.

Copiii vor putea urmări călătoria lui Moş Crăciun în jurul lumii pe site-ul proiectului "NORAD sur la piste du Père Noël" (www.noradsanta.org/fr/index.html) sau cu ajutorul a două celebre servicii ale motorului de căutare Google - Google Maps şi Google Earth.

North American Aerospace Defense Command (NORAD) (Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială) este o organizaţie înfiinţată de Statele Unite în cooperare cu statul canadian şi reprezintă un sistem de monitorizare şi avertizare aerospaţială pentru America de Nord.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul canadian: Moş Crăciun este cetăţean canadian şi pilot profesionist.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul canadian: Moş Crăciun este cetăţean canadian şi pilot profesionist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei