Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 4.000 de persoane vor asista la căsătoria prinţului Albert al II-lea, la Monaco

Peste 4.000 de persoane, în afara invitaţilor de marcă, vor asista la căsătoria religioasă a prinţului Albert al II-lea cu logodnica sa sud-africană, Charlene Wittstock, în Piaţa Palatului din Monaco, în 2011, informează AFP.

Porţile şi uşile Palatului princiar monegasc vor fi, în mod excepţional, larg deschise în timpul acestei ceremonii.

"Căsătoria religioasă va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în curtea de onoare a Palatului princiar, de la ora 17.00. Porţile Palatului vor rămâne deschise, pentru a permite celor aproximativ 4.000 de persoane să asiste la această ceremonie, ce va fi transmisă şi pe câteva ecrane uriaşe", se afirmă într-un comunicat oficial al casei regale din Monaco.

Vor exista astfel două incinte: în prima dintre ele, în interiorul Palatului, invitaţii privilegiaţi - capete încoronate şi şefi de state - vor asista la această ceremonie. În a doua incintă, în exteriorul Palatului regal, în piaţa din faţa acestuia, aproximativ 4.000 de persoane vor urmări căsătoria prinţului pe câteva ecrane uriaşe.

Porţile Palatului monegasc vor rămâne deschise pentru a asigura "o continuitate" între cele două tipuri de invitaţi, a precizat casa regală monegască.

Slujba va fi celebrată de Bernard Barsi, arhiepiscop de Monaco.

Căsătoria civilă va avea loc cu o zi mai devreme, de la ora 17.00, în sala tronului din Palat. Ea va fi celebrată de Phillipe Narmino, directorul departamentului de servicii judiciare şi preşedinte al Consiliului de Stat din Monaco. Phillipe Narmino este ofiţerul de stare civilă al familiei princiare.

1 iulie şi 2 iulie au fost declarate zile libere în Monaco.

Albert al II-lea, care i-a urmat tatălui său pe tronul principatului Monaco pe 12 iulie 2005, a cunoscut-o pe Charlene Wittstock în 2000, cu ocazia unui concurs de nataţie organizat la Monaco, unde aceasta s-a evidenţiat câştigând proba de 200 metri spate.

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino, în 2006, cei doi s-au afişat pentru prima oară împreună în public. Charlene Wittstock a apărut ulterior alături de prinţul Albert al II-lea de Monaco la diverse evenimente sportive şi culturale, precum celebrul Bal de la Rose care inaugurează în fiecare an sezonul estival monegasc, balul Crucii Roşii şi Marele Premiu de Formula 1 organizat în principat.

Charlene Wittstock, de naţionalitate sud-africană, s-a născut pe 25 ianuarie 1978, la Bulawayo, în Zimbabwe. Înainte de a se stabili în Monaco, Charlene Wittstock a fost educatoare şi campioană la nataţie. Charlene Wittstock a început să atragă atenţia asupra performanţelor sale sportive la sfârşitul anilor 1990 şi a purtat culorile sud-africane la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000. Cariera sa a atins apogeul doi ani mai târziu, când Charlene Wittstock a câştigat trei medalii de aur la Cupa mondială de nataţie din 2002, în probele de 50 metri spate, 100 metri spate şi ştafeta de 4x100 metri.

Albert al II-lea, el însuşi pasionat de sport, a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu cea organizată la Calgary în 1998 şi terminând cu cea organizată la Salt Lake City în 2002, în calitate de membru al echipei naţionale de bob. Albert al II-lea este membru al Comitetului Internaţional Olimpic, din 1985, şi preşedintele Comitetului Olimpic Monegasc.

Prinţul Albert are doi copii, din relaţii pasagere, însă, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceză, doar copiii născuţi în cadrul căsătoriei pot moşteni tronul.

Ultima dată când Monaco a sărbătorit o nuntă regală a fost în 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, s-a căsătorit cu actriţa americană câştigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.000 de persoane vor asista la căsătoria prinţului Albert al II-lea, la Monaco.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 4.000 de persoane vor asista la căsătoria prinţului Albert al II-lea, la Monaco0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei