Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2010 - Anul XV, nr. 289 (4580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sonda japoneză Akatsuki va ajunge, marţi, pe orbita planetei Venus

Sonda japoneză Akatsuki se pregăteşte să se plaseze, marţi, pe orbita planetei Venus, pe care o va studia prin intermediul fotografiilor, al înregistrărilor video şi diverselor măsurători tehnice, a anunţat Agenţia de explorare spaţială japoneză (JAXA), citată de AFP.

Lansată pe 20 mai, cu ajutorul rachetei nipone H-2A, sonda Akatsuki ("Zori", în limba japoneză) a efectuat fără probleme călătoria până la "planeta fierbinte", considerată adeseori "sora geamănă" a Terrei, datorită taliei şi masei acesteia.

În apropiere de Venus, motoarele sondei Akatsuki au intrat în modul de funcţionare inversat, pentru a încetini viteza acesteia şi pentru a o ajuta să intre în câmpul gravitaţional al planetei.

"Se comportă normal", a declarat un purtător de cuvânt al JAXA, care urmează să confirme în cursul zilei de marţi intrarea sondei Akatsuki pe orbita planetei Venus.

Akatsuki va pluti apoi pe o orbită elipsoidală, care îi va permite să se apropie de Venus până la o distanţă de 300 de kilometri.

Comunicarea cu sonda spaţială, pierdută temporar atunci când aceasta se găsea în spatele planetei, a fost restabilită cu centrul de control din apropiere de Tokyo, au precizat savanţii niponi.

Misiunea sondei Akatsuki, denumită Venus Climate Orbiter PLANET-C, pregătită încă din 2001, va completa observaţiile făcute de Venus Express, un satelit trimis în spaţiu la sfârşitul anului 2005 de Agenţia spaţială europeană, care a ajuns la destinaţie în primăvara anului 2006.

Cercetătorii speră că imaginile şi datele ştiinţifice despre clima planetei Venus îi vor ajuta să înţeleagă mai bine felul în care a evoluat clima pe planeta noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sonda japoneză Akatsuki va ajunge, marţi, pe orbita planetei Venus.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sonda japoneză Akatsuki va ajunge, marţi, pe orbita planetei Venus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei