Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2010 - Anul XV, nr. 274 (4565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două sonate de Vivaldi, descoperite într-o arhivă din Marea Britanie

Două sonate pentru vioară compuse de Antonio Vivaldi, necunoscute publicului larg, au fost descoperite de experţii britanici într-o colecţie de manuscrise, unde au rămas ascunse timp de 270 de ani, informează bbc.co.uk.

Cele două sonate, despre care experţii afirmă că au fost compuse pentru muzicieni amatori, au fost descoperite într-un manuscris de 180 de pagini, care a fost donat arhivelor Foundling Museum din Londra.

Una dintre cele două compoziţii - Sonata in C - va fi interpretată duminică, de orchestra La Serenissima a Universităţii Hope din Liverpool, în cadrul Cornerstone Festival. Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, spectacolul de duminică constituie primul prilej de a interpreta această sonată în epoca modernă.

Antologia de manuscrise a fost alcătuită între anii 1715 şi 1725 şi conţine lucrări compuse de Vivaldi, Handel, Corelli şi Purcell.

Colecţia a fost achiziţionată de omul de afaceri Gerald Coke, care a donat-o arhivelor Foundling Museum din Londra în 2008.

Deşi cele două sonate poartă semnătura lui Vivaldi în acel manuscris, experţii au aflat de existenţa lor abia după ce antologia a fost catalogată de muzeul londonez.

Compozitorul italian Antonio Vivaldi, celebru pentru ciclul "Anotimpurilor", este cel mai important reprezentant al barocului muzical veneţian. Prolificul muzician italian a compus 50 de opere, peste 500 de concerte şi aproximativ 90 de sonate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două sonate de Vivaldi, descoperite într-o arhivă din Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două sonate de Vivaldi, descoperite într-o arhivă din Marea Britanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei