Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Record Guinness: Cel mai mare pahar de vin din lume, în Liban

Libanul, celebru pentru o serie de recorduri gastronomice mondiale, a stabilit recordul Guinness pentru cel mai mare pahar de vin din lume, într-o încercare de a umbri problemele politice şi pentru a arăta că standardul de viaţă este foarte ridicat în această ţară, relatează Reuters.

Organizatorii unui festival de vinuri din Beirut au umplut paharul - record, cu o înălţime de 2,4 metri şi un diametru de 1,65 metri, cu vin libanez provenit din aproximativ 100 de sticle.

"Recordul anterior a fost stabilit în Portugalia, în urmă cu 12 ani, şi sunt mândru să anunţ cu Libanul a doborât un nou record", a declarat, vineri seara, reprezentantul Guiness World Record, Liz Smith.

Chiar şi câteva zeci de sticle de vin nu au putut să umple, pe sfert, uriaşul pahar, iar cei prezenţi la festival nu s-au grăbit să bea din amestecul de vin alb-roşu-rose. Organizatorii festivalului sunt producători de vinuri din Liban şi au încercat să îşi promoveze produsul care, spun ei, este jumătate destinat exportului.

Paharul de vin nu este singurul record mondial care are legătură cu lumea culinară, stabilit în Liban.

Libanul a mai stabilit recordurile mondiale pentru pentru cea mai mare salată taboulé - preparată din bulgur (crupe de grâu), pătrunjel, ceapă, roşii tocate, ulei de măsline şi suc de lămâie -, dar şi pentru cel mai mare platou cu hummus - un amestec de năut, pastă de susan, ulei de măsline, suc de lămâie şi usturoi.

Hummusul şi salata taboulé sunt obiectul unei dispute culturale între Israel şi Liban, doi vecini aflaţi în război, în ceea ce priveşte originea şi naţionalitatea lor.

Libanul a mai stabilit recordul pentru cel mai mare "kebbe" (chifteluţe preparate din carne tocată şi bulgur), dar şi pentru cel mai mare "keffieh", un fular simbol al rezistenţei palestiniene, şi pentru cel mai mare steag, o performanţă sprijinită de armata libaneză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record Guinness: Cel mai mare pahar de vin din lume, în Liban.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record Guinness: Cel mai mare pahar de vin din lume, în Liban0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei