Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fraudă de milioane de euro în Germania, în cazul angajării a 1.000 de măcelari, majoritatea români

Un om de afaceri din oraşul german Dormagen este acuzat, împreună cu şapte apropiaţi ai săi, de evaziune fiscală în cazul angajării a circa 1.000 de măcelari, majoritatea din România, prejudiciul total estimat de anchetatori fiind de 14 milioane de euro, relatează Deutsche Welle în pagina online.

Procesul lui Axel H., în vârstă de 47 de ani, a început marţi în capitala Renaniei de Nord-Westphalia, acesta fiind cel mai important caz de fraudă generată de angajarea fără acte corespunzătoare, descoperit vreodată în Germania.

Axel H. este acuzat că ar fi angajat, în calitate de intermediar, pentru mai multe abatoare şi staţii de tranşare a cărnii, muncitori pe care fie nu i-a declarat la oficiile de ocupare a forţei de muncă, fie i-a declarat cu salarii mult mai mici decât în realitate. În perioada ianuarie 2003 - decembrie 2005, bugetul german al asigurărilor sociale ar fi pierdut astfel aproape 6 milioane de euro. Restul până la 14 milioane de euro este reprezentat de sumele neîncasate de serviciile fiscale germane.

Oficial, măcelarii români figurau ca angajaţi ai unor firme de servicii din România. În realitate, aceştia erau plătiţi în numerar în Germania, ca zilieri.

Dosarul Procuraturii conţine 900 de pagini de probe, strânse în urma unei operaţiuni organizate în 2006. Aproximativ 500 de poliţişti şi agenţi fiscali au efectuat atunci, în întreaga Germanie, controale în 14 abatoare şi alte 21 de firme. Potrivit Procuraturii germane, cei opt acuzaţi pot primi condamnări de până la zece ani de închisoare.

Un caz asemănător a fost judecat în anul 2004, când un alt german, Wilfried Ideke, a angajat tot aproximativ 1.000 de măcelari de origine română. Ancheta din Germania nu a avut ecou în România, colaboratorii intermediarului german fiind protejaţii unor parlamentari români, susţine postul Deutsche Welle.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fraudă de milioane de euro în Germania, în cazul angajării a 1.000 de măcelari, majoritatea români.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fraudă de milioane de euro în Germania, în cazul angajării a 1.000 de măcelari, majoritatea români5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei