Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Copiii din Europa încep să folosească internetul la şapte ani

Copiii din Europa încep să folosească internetul la şapte ani, dar numai unul din trei copii cu vârste între 9 şi 12 ani cred că sunt suficiente "lucruri interesante" online, potrivit unui studiu paneuropean publicat de Comisia Europeană.

Studiul mai arată că unul din opt copii au avut experienţe neplăcute online şi nu au abilităţile de a folosi internetul. În urma acestor rezultate, reprezentanţii Comisiei au lansat un concurs pentru a crea conţinuturi online de calitate pentru copii, care este deschis tuturor producătorilor de conţinuturi pentru internet din Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia şi Spania.

Copii care acum au 15-16 ani au declarat că au accesat internetul de la vârsta de 11 ani, în timp ce copii cu vârste de 9-10 ani au spus că au folosit prima oară internetul când aveau şapte ani.

Copii din ţările nordice, Estonia, Olanda şi Marea Britanie accesează internetul la vârste mai mici comparativ cu cei din Austria, Grecia, Italia, Portugalia şi România. Jumătate dintre copiii care au participat la sondaj au declarat că intră pe internet zilnic, petrecând online, în medie, o oră şi jumătate. Copiii cu vârste de 15-16 ani sunt cei mai activi pe internet, 77% dintre ei intrând online în fiecare zi.

Totodată, studiul arată că internetul este folosit de copii pentru a-şi rezolva temele de la şcoală (84%) sau pentru a urmări videoclipuri (83%). De asemenea, 74% dintre copii intră online pentru jocuri video, iar 64% pentru a comunica prin mesaje instant.

Studiul mai arată că 85% dintre copii intră pe internet de acasă, în timp ce peste jumătate dintre cei cu vârste între 13 şi 16 ani intră online din camera lor. Pe de altă parte, 63% dintre respondenţi au declarat că intră pe internet de la şcoală. Majoritate copiilor accesează internetul de pe computere, însă unul din trei intră pe internet de pe telefonul mobil sau alte dispozitive portabile.

De asemenea, studiul indică faptul că 5% dintre copii au fost hărţuiţi pe internet, cu o rată mai mare (14%) în Estonia şi România. Totuşi, unul din opt copii a mărturisit că a fost deranjat de ceva ce a găsit pe internet.

Deşi adulţii consideră că fac parte dintr-o "generaţie digitală", studiul arată că majoritatea copiilor nu au abilităţi de navigare pe internet sau de protecţie a informaţiilor private în online.

Totodată, 30% dintre respondenţi au experimentat simptome legate de folosirea excesivă a internetului.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 23.000 de copii alături de un părinte în Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Marea Britanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii din Europa încep să folosească internetul la şapte ani.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii din Europa încep să folosească internetul la şapte ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei