Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tânărul italian care a agresat-o pe românca decedată la Roma riscă până la 18 ani de detenţie

Procurorii din Roma cer transferul la închisoare a tânărului italian care a agresat-o pe o româncă într-o staţie de metrou din Roma, acesta riscând până la 18 ani de detenţie pentru omor prin imprudenţă, informează ziarul La Stampa.

Românca Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a murit vineri seara, la Spitalul Casilino din Roma, în urma rănilor suferite după ce a fost agresată, pe 8 octombrie, de italianul Alessio Burtone, în staţia de metrou Anagnina.

Procurorii au cerut transferul la închisoare al italianului în vârstă de 20 de ani, care în prezent este în arest la domiciliu. El va fi acuzat de omor prin imprudenţă şi riscă până la 18 ani de închisoare.

"Mi-e frică să merg la închisoare. Nu am vrut să fac rău şi să provoc moartea nimănui. Regret profund ce am făcut", a declarat Alessio Burtone.

"Este corect ca acel om să meargă la închisoare, pentru că durerea noastră este imensă, iar Maricica nu mai este", au comunicat rudele româncei.

Adrian, soţul Maricicăi Hăhăianu, este distrus. "O iubeam atât de mult, iar acum nu mai este", i-a spus el Ramonei Bădescu, consilieră a primarului Romei, responsabilă de Relaţiile cu membrii comunităţii românilor.

Bădescu a explicat că Maricica şi soţul ei, părinţii unui copil de trei ani, erau perfect integraţi în Italia. "Soţul victimei suferă foarte mult, dar nu a avut gesturi sau cuvinte violente la adresa agresorului", a declarat Bădescu.

Tatăl agresorului a prezentat scuze şi a anunţat că ar dori să întâlnească rudele victimei pentru a "împărtăşi împreună durerea".

"Şi părinţii agresorului sunt distruşi. Tatăl este dispus să vândă casa pentru a plăti daune", a declarat avocatul tânărului italian.

Prietenii suspectului s-au adunat în faţa casei acestuia, cerând eliberarea lui. Toţi spun că Alessio Burtone este un tânăr liniştit, generos, ataşat de familie.

 

Primăria din Roma va suporta costurile înmormântării

Autopsia româncei va fi efectuată luni, pentru a se stabili cauza morţii şi motivul pentru care starea ei se înrăutăţise brusc. Înmormântarea româncei va avea loc în România, iar primarul Romei, Gianni Alemanno, a anunţat că Municipalitatea se va constitui în parte civilă şi va suporta costurile înmormântării şi transportării corupului neînsufleţit în România.

Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma). O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Miercuri, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a efectuat vineri o vizită la spitalul unde se afla în comă românca agresată, cerând transferul suspectului la închisoare, dat fiind că în prezent este în arest la domiciliu.

"Nu pot să nu le cer procurorilor ca acest asasin să nu fie transferat la închisoare", dat fiind că acum se află în arest la domiciliu, declarase Gianni Alemanno în cursul vizitei.

Familia agresorului Alessio Burtone a trimis o scrisoare rudelor româncei, în care a prezentat scuze. "Scuzele sunt mereu un lucru pozitiv, care sigur va fi luat în considerare de judecători, dar împotriva agresorului sunt alte lucruri, pentru că şi alte dăţi a fost implicat în astfel de cazuri", a precizat primarul Romei.

Alemanno este de părere că agresiunea împotriva româncei nu are un caracter rasist. "M-am întâlnit cu ambasadorul şi consulul României şi mi-au confirmat opinia că nu pare să fie vorba de intoleranţă, ci este o crimă", a declarat primarul, citat de site-ul agenţiei APcom.

"Soţul victimei, Adrian, este conştient de această realitate. Nu are niciun resentiment privind vreun act de rasism sau intoleranţă, ci este doar furia faţă de un nebun care a făcut acest gest", continuă Alemanno.

Potrivit procurorilor, Alessio Burtone a mai fost implicat într-un incident similar, în urmă cu câteva luni, agresându-l pe un adolescent pe o stradă din Roma. Burtone susţine că a acţionat în legitimă apărare, afirmând că s-a temut de româncă pentru că aceasta îl ameninţase. Justiţia italiană a decis ca agresorul să fie plasat în stare de arest la domiciliu, dar procurorii au cerut transferul la închisoare.

Anterior, Gianni Alemanno a denunţat indiferenţa trecătorilor care au asistat fără să intervină la agresarea româncei. "Este inacceptabil ca într-un oraş cum este Roma să se întâmple astfel de agresiuni şi să nu existe o reacţie a tuturor celor care văd aşa ceva", a declarat Gianni Alemanno după ce a văzut imagini ale agresiunii din staţia de metrou. "După vederea imaginilor, cred că poate exista o reclamaţie pentru refuz de acordare a îngrijirilor medicale de către martori", a declarat primarul Romei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul italian care a agresat-o pe românca decedată la Roma riscă până la 18 ani de detenţie.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânărul italian care a agresat-o pe românca decedată la Roma riscă până la 18 ani de detenţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei