Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 oct 2010 - Anul XV, nr. 232 (4523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O pălărie care a aparţinut lui Michael Jackson, vândută la licitaţie pentru 17.500 de euro la Paris

O pălărie purtată de Michael Jackson la un concert la Nisa în 1988 a fost vândută pentru 17.500 de euro, de trei ori preţul estimat, la o licitaţie organizată joi la Paris, informează AFP.

Pălăria neagră, din fetru, aparţine mărcii newyorkeze Worth & Worth şi poartă numele artistului, inscripţionat în aur, pe banda interioară din piele. Valoarea sa estimativă fusese stabilită la 4.000 - 5.000 de euro, potrivit comisarului licitaţiei Pierre Cornette de Saint-Cyr.

Michael Jackson a aruncat această pălărie în mulţime când a concertat la Nisa pe 14 august 1988. "Este o pălărie care a fost aruncată la sfârşitul melodiei «Beat It» şi care a fost prinsă de un fan care a păstrat-o până acum", a explicat comisarul licitaţiei.

Sala Hotelului Drouot din Paris, unde a avut loc licitaţia, a fost plină de oameni, mai mulţi fiind nevoiţi să stea în picioare.

Obiectele legate de Michael Jackson dau naştere unei adevărate frenezii în sălile de licitaţii, de la decesul "Regelui muzicii pop" din iunie 2009. În luna noiembrie a aceluiaşi an, o mănuşă din piele bej cu ştrasuri, pe care Michael a purtat-o în 1983, când a executat primul dans Moonwalk, a fost adjudecată pentru suma de 350.000 de dolari. Mai ulte obiecte care i-au aparţinut lui Michael au fost vândute la această licitaţie la preţuri de zece ori mai mari decât valorile lor estimate.

În decembrie anul trecut, o pălărie şi o pereche de pantofi purtaţi de Michael la un concert din 2001 de la New York au fost vânduţi pentru suma de 22.800 de lire sterline la Londra.

La sfârşitul acestui an, la Paris, vor fi scoase la licitaţie, de casa Pierre Bergé & Associés, fotografii inedite cu artistul, realizate de francezul Arno Barni în 1999.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere". La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O pălărie care a aparţinut lui Michael Jackson, vândută la licitaţie pentru 17.500 de euro la Paris.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O pălărie care a aparţinut lui Michael Jackson, vândută la licitaţie pentru 17.500 de euro la Paris0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei