Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2010 - Anul XV, nr. 206 (4497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul dintre cele mai vechi ziare din Brazilia renunţă la versiunea tipărită

Unul dintre cele mai vechi şi mai influente ziare din Brazilia, Jornal do Brazil, a renunţat, începând de ieri, la ediţia tipărită, fiind disponibil exclusiv online, informează AFP.

Jornal do Brazil este primul mare ziar din Brazilia care apare exclusiv online. Pentru a marca această iniţiativă, Jornal do Brazil, înfiinţat în 1891 la Rio de Janeiro, va publica un articol al preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva, scris special pentru această ocazie.

"Coerent cu tradiţia sa de inovator, acest ziar este, încă odată, cu un pas înainte timpului său", se arată într-un material destinat cititorilor de către redacţia Jornal do Brazil, în care se mai aminteşte că este şi primul titlu care şi-a lansat, în 1995, pagina de internet.

Jornal do Brasil are un tiraj de 17.000 de exemplare pe zi, în timpul săptămânii, şi 22.000 de exemplare duminica. Ziarul are 180 de angajaţi, din care 60 de jurnalişti. Pentru versiunea digitală, ziarul se bazează pe echipa sa de 150 de colaboratori.

Reprezentanţii cotidianului, care s-a răzvrătit împotriva regimului militar din Brazilia din perioada 1964 - 1985 şi a susţinut mereu libertatea de expresie, au declarat pe site-ul publicaţiei că "ziarul va continua să existe, agil, modern şi influent, dar şi ecologic".

"În fiecare zi în care un ziar precum Jornal do Brazil nu este tipărit, sunt 72 de copaci care rămân în picioare. Pe an sunt circa 30.000 de copaci care nu sunt tăiaţi", se mai arată pe site-ul ziarului.

Începând de ieri, pentru 11 zile, versiunea Jornal do Brazil electronică va fi disponibilă gratuit tuturor cititorilor, însă după această perioadă, doar abonaţii vor putea accesa platforma. Preţul unui abonament este de circa cinci euro pe lună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre cele mai vechi ziare din Brazilia renunţă la versiunea tipărită.
 Vizualizări articol: 400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul dintre cele mai vechi ziare din Brazilia renunţă la versiunea tipărită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei