Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2010 - Anul XV, nr. 192 (4483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diplomatul român reţinut pentru spionaj în Rusia, declarat persona non grata

 

Un diplomat român a fost reţinut pentru spionaj în Rusia şi ulterior declarat persona non grata, a anunţat, ieri, Serviciul Federal de Securitate rus (FSB), citat de AFP.

Potrivit FSB, diplomatul român trebuie să părăsească teritoriul Rusiei în termen de două zile.

Cetăţeanul "străin a fost declarat persona non grata şi trebuie să părăsească Rusia în 48 de ore", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al FSB.

Serviciul Federal de Securitate rus a anunţat ieri arestarea diplomatului Gabriel Grecu, secretar I la ambasada României la Moscova, pentru încercare de a obţine informaţii militare secrete.

"FSB a reţinut la Moscova, în flagrant delict, în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete de la un cetăţean rus, un membru al serviciilor de informaţii române, Gabriel Grecu, care lucra sub acoperire în calitate de secretar I" al ambasadei ţării sale, a precizat FSB pentru AFP.

Conform sursei citate, diplomatul se afla în posesia "unor materiale de spionaj care demonstrează deplin activitatea sa ostilă în Rusia". Contactată de AFP, ambasada României la Moscova nu a fost în măsură să confirme reţinerea diplomatului.

 

MAE rus a transmis un protest faţă de activităţile lui Gabriel Grecu la Moscova

Ministerul rus de Externe a transmis părţii române un protest pe canale diplomatice privind activităţile diplomatului Gabriel Grecu, reţinut ieri pentru activităţi de spionaj şi declarat persona non grata, a anunţat Serviciul Federal de Securitate rus, citat de Interfax, în pagina electronică.

"Ministerul rus de Externe transmis un protest părţii române, prin canale diplomatice, în legătură cu activităţile lui Gabriel Grecu, care sunt incompatibile cu statutul său diplomatic. Cetăţeanul străin a fost declarat persona non grata şi va trebui să părăsească Rusia în termen de 48 de ore", a precizat FSB.

Serviciul Federal de Securitate a anunţat, ieri, că a reţinut în flagrant un agent de informaţii român, care lucra sub acoperire diplomatică la ambasada României în Rusia. Conform FSB, Gabriel Grecu, secretar I al ambasadei române, a fost reţinut în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete.

"Ofiţerul Serviciului Român de Informaţii Externe Gabriel Grecu, care lucra la ambasada naţională sub acoperirea de secretar I la departamentul politic, a fost reţinut de FSB în timp ce încerca, în data de 16 august, să obţină informaţii secrete de apărare de la un cetăţean rus", a precizat FSB.

Serviciul Federal de Securitate rus a adăugat că a confiscat şi echipamente care "demonstrează pe deplin activităţile ostile la adresa Rusiei" şi a precizat că desfăşoară o anchetă în privinţa incidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplomatul român reţinut pentru spionaj în Rusia, declarat persona non grata.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diplomatul român reţinut pentru spionaj în Rusia, declarat persona non grata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei