Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2009 - Anul XIV, nr. 1 (3987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un militar român a fost rănit în Afganistan

Un militar român a fost rănit, sâmbătă, în Afganistan, după ce autoturismul Humvee în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, a anunţat sâmbătă seară, MAp.

Militarul face parte din din Batalionul 30 Vânători de Munte "Dragoslavele"şi a fost rănit în jurul orei 16.00, ora României, în Afganistan.

Potrivit MAp, soldatul voluntar Nicolae Paraschiva executa o misiune de intervenţie rapidă într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană (EOD) pe autostrada A1, la aproximativ 50 de kilometri de baza Lagman, Qalat.

Autovehiculul uşor blindat de tip Humvee (HMMWV), în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind atacaţi concomitent cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc.

Militarul rănit a fost evacuat de urgenţă, pe calea aerului, la spitalul din Kandahar, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată, precizează comunicatul. Surse MAp precizaseră anterior că acesta este operat la Kandahar.

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie a Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, condusă de şeful de stat major al unităţii, precizează MAp.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale monitorizează evoluţia stării de sănătate a militarului rănit şi ţine legătura permanent cu familia acestuia.

 

Nicolae Paraschiva a fost operat

Nicolae Paraschiva a fost operat şi este stabil hemodinamic, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, Andreea Dumitru, purtător de cuvânt al MAp.

Potrivit lui Dumitru, militarul a suferit răni în zona parietală, dar răspunde la stimuli.

În autovehiculul în care se afla acesta mai erau trei militari români, care sunt în afara oricărui pericol.

Unul dintre ei a fost supus unui control medical la Qalat, iar ceilalţi doi la Kandahar, dar nu au avut nevoie de spitalizare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un militar român a fost rănit în Afganistan.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un militar român a fost rănit în Afganistan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei