Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 296 (5503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Niţă: Dacă nu lăsam liber la bursă, preţurile la energie ar fi fost duble acum

Joi, 19 Decembrie 2013 (18:17:00)
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, spune că, dacă preţul energiei electrice nu ar fi fost tranzacţionat la bursă, acum ar fi fost dublu faţă de costul actual, astfel că politica adoptată în domeniul energiei s-a dovedit a fi "corectă".Ministrul delegat Constantin Niţă a declarat, joi, la Sibiu, la inaugurarea Centralei Hidroelectrice (CHE) Racoviţa, că este posibil ca anul viitor tarifele la energie electrică să fie majorate "în limită foarte mică, de unu sau doi la sută", transmite corespondentul MEDIAFAX. "Începând de la 1 ianuarie 2013 avem o piaţă liberă a energiei. Poate acest lucru a trecut neobservat. Piaţa este liberă, în afara consumatorilor casnici, piaţă care va fi reglementară până în 2018. Fiecare firmă participă la bursă pentru a-şi cumpăra energie. Energia, aşa cum aţi putut constata, s-a ieftinit. O să-mi spuneţi că nu se poate observa în factura consumatorului, dar vă spun că se simte, pentru că dacă nu lăsam liber la bursă, preţurile ar fi fost duble faţă de cât sunt în momentul de faţă", a spus Niţă.Ministrul delegat pentru Energie a adăugat că scăderea preţului la energie s-a datorat şi strategiei aplicate în domeniul certificatelor verzi. "Prin faptul că am umblat la certificatele verzi, preţul a scăzut cu şapte la sută. Anul viitor poate nu vom creşte preţul la energie decât în limită foarte mică - unu-doi la sută - ceea ce arată că politica pe care noi am adoptat-o în domeniul energetic este corectă", a afirmat Niţă. Totodată, ministrul a spus că de anul viitor în domeniul hidroenergetic se va trece la un program de retehnologizare a vechilor centrale, dând exemplul Hidrocentralei Stejarul. "În acelaşi timp, trebuie să vă spun că în domenul hidroenergeticii începem anul viitor o retehnologizare a hidrocentralelor vechi. La Stejarul din Moldova va trebui să schimbăm toate utilajele tehnologice de acolo şi vom face împreună cu UCM Reşiţa care va intra în consorţiul Hidroelectrica, probabil, în primul trimestru din anul viitor, ceea ce va permite un sistem integrat de construcţie în acest domeniu al hidroenergiei", a afirmat Niţă. Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, au participat, joi, la inaugurarea CHE Racoviţa, judeţul Sibiu.În noiembrie, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, spunea la un seminar pe teme energetice că populaţia va plăti cu unu la sută mai mult pentru energia electrică, de la 1 ianuarie 2014, iar tarifele pentru consumatorii industriali vor creşte cu doi la sută.Potrivit lui Niţă, în acest an factura la electricitate a scăzut cu şapte la sută pentru toţi consumatorii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niţă: Dacă nu lăsam liber la bursă, preţurile la energie ar fi fost duble acum.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niţă: Dacă nu lăsam liber la bursă, preţurile la energie ar fi fost duble acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei