Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 174 (5381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: FMI n-a avut încredere în scăderea TVA la pâine şi a obligat Guvernul să crească taxele

Marţi, 30 Iulie 2013 (19:26:26)

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a declarat, marţi, că FMI, CE şi BM au fost de acord cu reducerea TVA la pâine dar nu au avut încredere că măsura va avea efectul scontat şi au obligat Guvernul să crească impozite şi taxe în compensaţie.

Ialomiţianu a făcut această precizare după întâlnirea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene cu PDL.

"FMI, BM, CE au fost de acord cu această măsură, dar nu au avut încredere că va avea efectul scontat şi au obligat Guvernul să crească impozite şi taxe, să vină cu măsuri compensatorii", a precizat Ialomiţianu răspunzând unei întrebări referitoare la reducerea TVA la pâine.

El a spus că PDL susţine reducerea TVA la pâine, dar atrage atenţia că Guvernul nu a venit cu măsuri care să ducă la scăderea preţului la pâine şi reducerea evaziunii fiscale.

Ialomiţianu a mai declarat că PDL le-a atras atenţia reprezentanţilor FMI, BM şi CE că măsurile luate de Guvernul Ponta nu vor avea efecte şi le-a spus că este nevoie de o relaxare fiscală, de scădere a cotei unice şi a CAS.

Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor, a făcut aceste precizări după ce o delegaţie a PDL s-a întâlnit cu reprezentanţii FMI, BM şi ai CE la sediul din Modrogan al partidului, arătând că discuţiile au fost "constructive".

"Discuţiile s-au axat pe sprijinirea mediului de afaceri, le-am spus foarte clar că fără o relaxare fiscală nu putem reporni economia, că e nevoie de scăderea cotei unice de la 16% la 12%, scăderea CAS-ului cu cinci puncte procentuale, profitul reinvestit scutit şi creşterea salariului de la 800 la 1.000 de lei. (...) Le-am atras atenţia că măsurile luate de Guvernul Ponta nu vor avea efecte sau nu vor duce la creşterea economiei şi nu vom avea bani mai mulţi la buget", a precizat Ialomiţianu.

El a spus că Guvernul Ponta nu a realizat veniturile pe primele şase luni şi a tăiat de la investiţii 1,4 miliarde de lei. "Le-am atras atenţia reprezentanţilor FMI, BM şi CE că nu vrem ca în octombrie să oblige Guvernul Ponta să taie alte cheltuieli", a adăugat Ialomiţianu.

El a mai arătat că reprezentanţii financiari au spus că vor analiza propunerile PDL şi vor da un răspuns în termen foarte scurt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: FMI n-a avut încredere în scăderea TVA la pâine şi a obligat Guvernul să crească taxele.
 Vizualizări articol: 1329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: FMI n-a avut încredere în scăderea TVA la pâine şi a obligat Guvernul să crească taxele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei