Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 94 (5301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii au ocupat locul al II-lea la Concursul internaţional de limba latină din Italia

Marţi, 23 Aprilie 2013 (19:27:33)

Elevii români au ocupat locul al II-lea pe naţiuni la cea de a XIV-a ediţie a Concursului internaţional de limba latină "Certamen Ovidianum Sulmonense", poziţie pe care s-a clasat şi eleva Anca Rujan din Bacău, care a obţinut şi un premiu special pentru cea mai bună traducere.

Competiţia, destinată liceenilor care studiază limba latină, a reunit anul acesta 117 concurenţi din 12 ţări europene şi s-a desfăşurat în perioada 18 - 22 aprilie, în localitatea italiană Sulmona, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

"Lotul olimpic al României a ocupat locul al II-lea pe naţiuni, rezultat ce confirmă calitatea învăţământului românesc clasicist. Elevii români i-au întrecut detaşat pe colegii lor din celelalte state în care această disciplină se studiază în sistemul liceelor clasice (patru - cinci ore pe săptămână)", arată Ministerul Educaţiei.

Totodată, eleva Anca Rujan a obţinut premiul al II-lea şi un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs.

Echipa României a fost alcătuită din elevii: Anca Rujan şi Oana Bujor, ambele eleve la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău, pregătite de profesor Florentina Neculau, Raluca Antonia Vlaicu - Colegiul Naţional "Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeş, profesor Carmina Bănică -, Georgiana Nuţu - Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Bacău, profesor Adrian Ifrim -, Emma Mihăescu - Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti, profesor Monica Dună -, şi Cristi Georgian Cucu - Colegiul "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Buzău, profesor Eugenia Hristache.

În cinstea performanţelor realizate de elevii români la ediţiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului, lucrarea unei foste eleve a Colegiului Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău, Olivia Stănoi, care a fost premiată în urmă cu doi ani, a fost publicată în volumul omagial consacrat ediţiei din 2011 a concursului "Certamen Ovidianum Sulmonense", a mai precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii au ocupat locul al II-lea la Concursul internaţional de limba latină din Italia.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii au ocupat locul al II-lea la Concursul internaţional de limba latină din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei